HNS: Kvalifikacijska utakmica s Bugarskom igrat će se u Zagrebu

Kako zbog kazne UEFE kvalifikacijska utakmica EURA 2016 između Hrvatske i Bugarske ne može biti igrana u Splitu kao što je predviđeno, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je da će se ta posljednja domaća utakmica u ovom ciklusu kvalifikacija igrati na stadionu Maksimir u Zagrebu, pripćeno je iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj susret odigrat će se bez gledatelja, kao i prva domaća utakmica kvalifikacija za SP 2018 temeljem kazne UEFE zbog “slučaja svastika” isrctanog na poljudskom travnjaku uoči utakmice s Italijom.

Sažimajući tri godine djelovanja na čelu Hrvatskog nogometnog saveza, predsjendik Davor Šuker konstatirao je pred izvršnim tijelom Saveza kako je učinjeno mnogo toga i po opsegu i po kvaliteti aktivnosti, a s posebnim ponosom se može govoriti o rezultatima svih reprezentacija na čelu s A reprezentacijom, koja je nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo 2014. godine na dobrom putu osigurati i plasman na Euro 2016. godine.

U međunarodnim aktivnostima izdvojeno je da HNS po prvi puta ima člana Izvršnog odbora UEFE, a predsjednik Šuker je imenovan i predsjednikom Komisije za nogomet, te dopredsjednikom Komisije za marketing. Šuker je u svom obraćanju istaknuo niz različitih međunarodnih skupova koji su održani u Hrvatskoj, pohvalio se brojnim marketinškim ugovorima koji potvrđuju komercijalnu vrijednost Saveza, a istaknuo je i organizaciju proslave 100 godina Saveza na kojoj su sudjelovali čelnici FIFE i UEFE, kao i nedavno otvoreni informativno-multimedijski centar HNS-a. Uočen je napredak i po pitanju sudaca, te je po prvi puta je jedan hrvatski sudac – Ivan Bebek – na elitnoj listi UEFE, dok europski koeficijenti pokazuju očigledan napredak hrvatskih klubova u europskom okruženju, a dosljednost u sustavima natjecanja podigla je kvalitetu nogometa, i u Drugoj, te Trećoj HNL. Šuker je naglasio uspjehe mladih reprezentacija koje su od 2012. do danas izborile sudjelovanje na šest velikih natjecanja, a Hrvatski nogometni savez izborio se i za domaćinstvo Eura za U-17 reprezentacije 2017. godine, kazao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlično financijsko poslovanje Saveza omogućuje ulaganje u različite projekte, poput novih prostorija Saveza u Ulici grada Vukovara 269a, ali i u razne oblike pomoći. HNS je, primjerice, prikupio više od 1.200.000 eura za obnovu igrališta u Slavoniji, a s milijun eura sudjelovao je u izgradnji novog kampa NK Rijeka na Rujevici. Sveukupna pomoć Saveza za nogometnu obitelj u razdoblju od 2012. do 2015. godine iznosila je 26.462.000 kuna, nalgasio je Šuker u na sjednici IO HNS.

Čelni čovjek hrvatskog nogometa podsjetio je i na žestoke kazne koje je HNS plaćao zbog ponašanja neodgovornih grupa huligana na i oko stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.