Hrvatski rukometaši danas protiv Makedonije za ‘jedinicu’ u skupini

Danas u 17 sati naše rukometaše očekuje možda i najteža utakmica u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva. Protivnik je i te kako poznat, čvrsta Makedonija predvođena hrvatskim stručnjakom Ivicom Obrvanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje reprezentacije ulaze u ovaj susret sa stopostotnim učinkom u dosadašnjem dijelu prvenstva. Mi smo savladali Austriju, Tunis i Iran, a Makedonci su bili bolji od Tunisa, Irana te Bosne i Hercegovine.

Izbornik Slavko Goluža protiv Irana dao je priliku nekim mlađim igračima, kao i onima kojima su ovo bile prve ozbiljnije seniorske minute na velikom natjecanju. Posebno se istaknuo vratar Filip Ivić koji je zabilježio 19 obrana protiv Irana. Osim njega, pokazalo se kako Hrvatska može računati i na Karačića, kad Duvnjaku treba koja minuta predaha.

Makedonce definitivno treba shvatiti ozbiljno, jer kako kaže kapetan Igor Vori “Mislim da Makedonija posljednja dva, tri turnira igra odličan rukomet i nije slučajno što je prikazala do sad. Ima već mnogo iskustva i natjecanja iza sebe. Po meni nije iznenađenje, vidi se rad u klubovima jer ima dvije jake ekipe koje imaju mnogo jakih utakmica. Ima i Kirila Lazarova koji je glava ekipe, no ne pobjeđuje pojedinac nego ekipa. Znamo tko je makedonski izbornik, ali Makedonija je skup jakih igrača. Najvažnije je da smo koncentrirani samo na nas i nadamo se da ćemo slaviti u susretu” prenosi portal hrsport.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako naša javnost najbolje poznaje Kirila Lazarova, koji je nekad igrao za Zagreb, opasnost prijeti i od strane Dejana Manaskova te Filipa Mirkulovskog, čiji je učinak posebno zapažen kad su u pitanju asistencije. Na vratima je Borko Ristovski, iskusni 32-godišnji vratar, koji može biti jako opasan ako uđe u seriju obrana i tako podigne moral svojim suigračima. “Stranac” u ekipi je Slovenac Renato Vugrinec, koji na leđima nosi 39 ljeta. On se 2010 oprostio od slovenskog dresa, a kako je dobio makedonsko državljanstvo te igra za Metalurg, prihvatio je poziv Makedonije te s njima pokušava ostvariti što bolji rezultat u Kataru.

Izbornik Obrvan dobro poznaje naš kadar i svjestan je koje su glavne odlike naše reprezentacije. Čvrsta i dosta visoka obrana, iz koje se razvijaju brze kontre i polukontre te kreacija i snalažiljivost Domagoja Duvnjaka u napadu, glavna su oružja naše reprezentacije. Nadamo se da će osim raspoloženih vratara i krila, danas od 17 sati na visini zadatka biti i cijela vanjska linija.

Derbi skupine odlučit će o prvoj poziciji, a borba između ove dvije momčadi bit će sigurno zanimljiva. Osim kvalitete s obje strane, tu je i ulog prvog mjesta, suparništvo s Balkana, ali i dvoboj dvojice izbornika različitog stila rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.