Hrvatska ipak u vrlo jakom sastavu putuje u Estoniju: Spremni za pobjedu u gradu u kojem su Vatreni krenuli davne 1994.!

Foto: fah

Nakon vrlo važne pobjede na Maksimiru, u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Ukrajine, hrvatska nogometna reprezentacija okreće se novim obvezama. Tri boda su u džepu, lijep je pogled s vrha kvalifikacijske skupine, no, na redu su novi izazovi. Naime, pred Vatrenima je prijateljski dvoboj protiv Estonije u Tallinnu 28. ovog mjeseca. Kad smo kod Estonije recimo kako se radi o prvoj reprezentaciji protiv koje su Vatreni igrali jednu službenu, natjecateljsku utakmicu, bilo je to davne 1994. godine u sklopu kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo u Engleskoj 1996. Aktualni predsjednik HNS-a, Davor Šuker, s dva pogotka donio je prvu kvalifikacijsku pobjedu i prve bodove Vatrenima u povijesti, završilo je 2:0 za Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u Estoniju otputovati bez nekoliko junaka maksimirske pobjede, izbornik Ante Čačić dao je zasluženu poštedu onim igračima koji su iznijeli možda i najveći teret protiv Ukrajine, ali i koji imaju obveze u svojim klubovima, u Ligi prvaka. Dakle, neće biti strijelca protiv Ukrajine Nikole Kalinića, ali i najboljeg igrača maksimirskog derbija Luke Modrića, te Ivana Rakitića, Marija Mandžukića, Danijela Subašića…

Vatreni će, kako se vidi iz navedenog, oslabljeni u Tallinn, ali opet dovoljno jaki za pobjedu. Reprezentacija u kojoj igraju Ivan Perišić, Milan Badelj, Marko Pjaca, Mateo Kovačić ili Marcelo Brozović ne bi se trebala bojati nikoga, a kamoli jedne ipak samo solidne Estonije. Protiv Estonije od prve će minute krenuti možda i najbolji nogometaš Vatrenih zadnjih dvije godine, igrač Intera, koji je trenutno na meti Manchester Uniteda, Ivan Perišić. Nažalost, zbog žutih kartona Perišića nije bilo protiv Ukrajine na Maksimiru, što se itekako osjetilo u igri, iz mlade reprezentacije će se priključiti Dinamovac Ante Ćorić, za kojeg je izbornik Čačić ustvrdio kako je već bio u sastavu reprezentacije. Nažalost, Čačić neće pozvati niti jednog igrača kojima je uputio pretpoziv, dakle, neće biti čak ni Marija Pašalića, sve boljeg igrača Milana. Je li Dinamov Ćorić u ovom trenutku bolji igrač od igrača Milana Marija Pašalića procijenite sami, mnogi tvrde da ipak nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom današnjeg jutra u Estoniju će otputovati 21 hrvatski nogometaš, dakle, redom, vratari Lovre Kalinić i Dominik Livaković; obrambeni igrači Domagoj Vida, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Josip Pivarić i Marko Lešković; vezni igrači Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Filip Bradarić, Marko Rog, Mateo Kovačić i Ante Ćorić; te napadači Duje Čop, Andrej Kramarić i Marko Pjaca.

Kako se vidi po imenima Hrvatska će u Estoniju otići bez nekoliko sjajnih nogometaša, bez kapetana i dokapetana, bez Modrića i Rakitića, ali opet vrlo, vrlo jaka.

Prijateljska utakmice u Estonija – Hrvatska igra se u utorak, 28. ožujka u Tallinu, s početkom u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu uz direktni prijenos na Hrvatskoj televiziji. Hrvatska televizija specijalizirala se za prijateljske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, Hrvati obožavaju svoje Vatrene. Nažalost, rukometnu reprezentaciju HRT ne prati čak ni kad su europska i svjetska prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.