Hrvatski veslači krenuli u Rio: Favoriti za zlatno odličje

Foto: fah

Nakon jedriličarke Tine Mihelić koja se u Rio de Janeiro uputila prošli tjedan, na Olimpijske igre krenuli su u ponedjeljak i veslači Damir Martin, te braća Valent i Martin Sinković, zajedno sa svojim trenerima Srećkom Šukom i Nikolom Bralićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su na OI u Londonu osvojili srebro u četvercu na pariće, ovaj će se put Damir natjecati u samcu, a braća Sinković u dvojcu na pariće. Braća Sinković nisu izgubili utrku u dvojcu na pariće već dvije godine i prema svim prognoznama najveći su favoriti za zlatno olimpijsko odličje. Eliminacijske utrke su u objema disciplinama na rasporedu već 6. kolovoza, dan nakon svečanog otvaranja Igara.

Na putu za Rio su i prvi članovi Misije hrvatske olimpijske delegacije na čelu sa šefom Misije Damirom Šegotom, a njihov dolazak u novootvoreno Olimpijsko selo očekuje se noćas. Selo je otvoreno 24. srpnja te se useljavanjem prvih delegacija pokazalo da postoje određeni nedostaci.

“Radnici rade danonoćno kako bi uklonili sve nedostatke u apartmanima. To će nažalost trajati nekoliko dana. Sve one sportaše koje stignu u Selo a čiji smještaj neće biti završen, smjestit ćemo u odgovarajuće sobe u ostalim zgradama. Maksimalno ćemo se truditi ne ometati njihove pripreme za nastup na Igrama. Žao nam je zbog nastale situacije i zahvaljujemo nacionalnim olimpijskim odborima na razumijevanju“ poručili su iz Organizacijskog odbora OI Rio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.