Hrvatskoj tri zlata na Igrama salezijanske mladeži

Na 27. Međunarodnim igrama salezijanske športske mladeži hrvatski športaši osvojili su tri zlatne medalje. Igre su održane u Bratislavi i Beču od 4. do 8. svibnja. Mladi su se natjecali u nogometu, malom nogometu, odbojci, košarci i stolnom tenisu u dobnim kategorijama do 19 i do 17 godina. Hrvatsku delegaciju činilo je 57 sportaša, trenera i sudaca u četiri ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmasovniji je bio turnir u malom nogometu u kategoriji do 19 godina gdje je nastupilo 16 ekipa. Finalna utakmica između ekipe Slovačka 2 i Don Bosca iz Zagreba privukla je pažnju publike i medija pa je tako Lux televizia snimala utakmica i prikazala ju dva puta istoga dana. Utakmicu je komentirao Alfonz Juck, poznati slovački sportski komentator uz prisutnost niza gostiju među kojima je bio i legendarni slovački igrač hokeja na ledu Petar Štasny.

Zlato je zasluženo pripalo hrvatskoj momčadi koja je slavila s uvjerljivih 4:0. Zlatne su i odbojkašice Don Bosca iz Zagreba koje su u finalu pred punim tribinama pobijedile poljsku Ostrodu s 2:0. Zlatni hat trick Hrvatske zaključili su košarkaši Bosca iz Zagreba koji su u finalu savladali talijansku Palagoniu. Bez medalje je ostala samo ekipa odbojkašica Don Bosca iz Zagreba u kategoriji do 17 godina koje su stigle do 6. Mjesta, ali skupila dragocjeno iskustvo za buduće Igre. Medalje su ekipama podijeljene na sportskim borilištima nakon finalnih utakmica, a pokale najuspješnijim ekipama dodijeljene su u Unterwaltersdorfu, mjestu nedaleko od Beča gdje se nalazi salezijanska gimnazija Don Bosco.

Svečano misno slavlje predvodio je don Fabio Attard, savjetnik vrhovnog poglavara salezijanske družbe za pastoral mladih. Na Igrama je nastupilo tisuću sportaša iz Austrije, Belgije, Češke, Hrvatske, Italije, Mađarske, Njemačke, Portugala, Poljske, Slovačke, Slovenije, Španjolske i Ukrajine. Volontiralo je više od 300 mladih. Međunarodne igre salezijanske športske mladeži 2017. ugostit će Sevilla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.