Ivo Karlović uvjerljivo pobijedio

Nakon Ivana Dodiga i Ivo Karlović je ubilježio pobjedu u 1. kolu ATP turnira u Baselu svladavši Čeha Lukaša Rosola sa 7:6 (4), 6:3 za 67 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović, 31. na ATP ljestvici, nije Rosolu, koji je ispred njega, na 30. mjestu, ponudio niti jednu priliku za break, a Zagrepčanin je za Rosola imao večeras posve neuhvatljiv servis. Ivo je odservirao 22 asa i samo jednu dvostruku pogrešku u zadnjem gemu kod meč-lopte, dok je Rosol imao po sedam aseva i dvostrukih pogrešaka. Karlović je jedini break u meču napravio kod 3:2 u drugom setu i potom lako došao do druge pobjede na Čehom, kojeg je pobijedio i 2011. u Dohi.

Karlovića u 2. kolu Basela igrati protiv Francuza Kennya de Scheppera, 119. na svijetu koji se u glavni turnir probio iz kvalifikacija. Igrali su samo jednom, prije dvije godine u Metzu i slavio je Karlović u dva “tie-breaka”.

Ivan Dodig je u 1. kolu ATP turnira u Baselu pobijedio domaćeg predstavnika Marca Chiudinellija sa 6:4, 6:7 (7), 6:4. Bio je to još jedan dvoboj u kojem je Dodig imao dobiven meč i umalo ispustio pobjedu. Hrvatski Davis Cup reprezentativac je vodio 6:4, 5:1, ali je Švicarac uspio nadoknaditi dva breaka zaostatka i izboriti tie-break drugog seta. Dodig je u tie-breaku poveo 6:2, ali je Chiudinelli spasio četiri meč-lopte te još jednu kod 7:6 za hrvatskog tenisača. S još dva poena Švicarac je izborio treći set u kojem je poveo s 2:0 i imao još dvije prilike za dvostruki break. Dodig je u četvrtom gemu nadoknadio zaostatak, a u desetom stigao do nove meč-lopte. Ovu priliku hrvatski tenisač nije propustio pa je nakon dva sata i 51 minute stigao do pobjede. Dodig će u 2. kolu igrati protiv 28. tenisača svijeta, Belgijca Davida Goffina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.