Izbornik Bašić odabrao popis igrača za U-17 Svjetsko prvenstvo

Zagreb, 8.10.2015 - Konferencija za medije Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je najavljeno predstojeæe Svjetsko prvenstvo U-17 reprezentacija koje se igra u Èileu od 17. listopada do 8. studenog. Na fotografiji izbornik Dario Bašiæ. foto HINA/ Damir SENÈAR/ iš

Izbornik hrvatske U-17 reprezentacije Dario Bašić objavio je popis igrača koji će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Nogometaši do 17 godina starosti nastupit će na svjetskoj smotri koja se održava u Čileu od 17. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S preliminarnog je popisa otpao Dario Vizinger iz Rijeke, a na Svjetsko prvenstvo putuje 21 igrač. Hrvatska u Čile kreće u petak, a posljednju će provjeru imati 12. listopada protiv Meksika. U skupini je čekaju domaćin, SAD i Nigerija. Prvenstvo otvaramo u Santiagu 17. listopada protiv domaće reprezentacije.

Mladi su Vatreni plasman u Čile izborili na Europskom prvenstvu u Bugarskoj.

Izbornik Dario Bašić na press konferenciji osvrnuo se na posljednju fazu priprema te na očekivanja u Čileu. Prema riječima izbornika ovo je zahtjevan turnir, a očekivanja su velika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Napravili smo sve zacrtano, a moram pohvaliti sve igrače koji su bili na pripremama. Imali smo manjih problema s ozljedama trojicom igrača, a pronašli smo rješenja za neigranje Borovca, koji nam je standardni član. Puno smo radili na igri u obrani te organizaciji igre i napada. Naravno, moramo imati veću stabilnost, a veseli me što su nam proradili napadači i postižu sve više golova”, rekao je Bašić.

Treba dodati da su uz izbornika u stručnom treneri Petar Krpan i Ivo Milić, trener vratara Sandro Žufić, kondicijski trener Luka Krklješ, liječnik Želimir Orkić, fizioterapeuti Goran Beloglavec i Zlatko Mihalić, tajnik Josip Tomaško i ekonom Milan Vincek.

Popis igrača:
Adrian Šemper (Dinamo), Ivan Nevistić (Rijeka), Matej Hudećek (Dinamo), Branimir Kalaica (Dinamo), Vinko Soldo (Dinamo), Martin Erlić (Sassuolo), Marko Đira (Dinamo), Nikola Moro (Dinamo), Luka Pasariček (Dinamo), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Neven Đurasek (Dinamo), Marin Šverko (Karlsruhe), Borna Sosa (Dinamo), Davor Lovren (Dinamo), Matko Babić (Lokomotiva), Josip Brekalo (Dinamo), Dino Halilović (Udinese), Marin Karamarko (OSK Otok), Karlo Igor Majić (Dinamo), Bruno Šutalo (Hajduk) i Ivan Delić (Hajduk).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.