Izbornik Čačić bez dileme uoči spektakla na Maksimiru: Hrvati vole svoju reprezentaciju, šačica huligana nema potporu navijača!

Foto: fah

Dvadestak sati prije utakmice protiv Ukrajine na Maksimiru, koja pobuđuje veliku pozornost hrvatske sportske javnosti, izbornik Ante Čačić jasno je poručio na konferenciji za tisak: “Nemam dileme…” Drugim riječima, Čačić zna sastav, ne krije ga, čak i dan ranije, što nije tako često kad su u pitanju važne utakmice, a utakmica Hrvatska – Ukrajina u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo derbi je skupine. Pobjeda Vatrenih značila bi veliki korak ka prvom mjestu u konačnici, a onda i direktni plasman na Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, hrvatskom izborniku sastav su znatno diktirale ozljede te kartoni, zbog čega će Hrvatska protiv Ukrajine nastupiti bez nekoliko važnih igrača. Neće biti najboljeg Vatrenog u zadnjih dvije godine, sjajnog igrača Intera Ivana Perišića, zbog kartona, zbog ozljede utakmicu će propustiti pouzdani hrvatski stoperski par Vedran Ćorluka – Dejan Lovren, u posljednji je trenutak otpao desni bočni Šime Vrsaljko. Upravo je izostanak igrača Atletica razlog za brigu Čačiću, naime, Hrvatska nema, nakon oproštaja Darija Srne, pravo rješenje za desni bok. Jedina dilema Ante Čačića je desno krilo, Marcelo Brozović ili Marko Pjaca, pitanje je sad. Mnogi su spremni staviti ruku u vatru da će ipak Brozović krenuti od prve minute budući kako je on puno jači od Pjace u defenzivi. Netko će trebati čuvati leđa hrvatski napadačima te ofenzivno orijentiranom veznom redu.

“Ovih par dana sam raščistio i posljednju dilemu, tako da cijela javnost zna dobar dio naše momčadi. Rekao bi da mnogi znaju koja bi trebala biti početna postava”, iskreno je priznao izbornik.  Iako jedan dio navijača želi Pjacu nije to tako jednostavna odluka za izbornika, Ukrajina nije Kosovo i itekako može zapapriti Vatrenima, tim prije što je aktualni ukrajinski izbornik bio svojedobno jedan od najboljih napadača svijeta.

Ako izuzmemo dilemu na desnom krilu Čačić dileme više nema, ostalih deset trebali bi biti Subašić, Jedvaj, Mitrović, Vida, Pivarić, Modrić, Badelj, Rakitić, Mandžukić i Kalinić.  Konačno Kalinić, sjajni napadač Fiorentine, od prve minute. Od njega se jako puno očekuje na Maksimiru, iako mediji spekuliraju kako bi mogli zaigrati i Pjaca i Brozović, što bi značilo da će Nikola Kalinić ponovno izvisiti, međutim, takva varijanta je manje vjerojatna. Ipak je Pjaca još uvijek rekonvalescent. Mandžukić će, s obzirom da nema Perišića, zaigrati na lijevoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zadovoljava nas samo pobjeda, sutra ćemo igrati pred punim gledateljstvom. Godinu i pol dana sam živio u virtualnom svijetu u kojem je reprezentacija omražena, ali pune tribine su dokaz koliko narod voli ovu momčad. I hrvatsku reprezentaciju. To je zasluga ovih igrača koji su se plasirali u Francusku, pa sada još bolje krenuli u nove kvalifikacije. Oni zaslužuju podršku, nadam se da će sve proći u željenom tonu, da neće biti nikakvih neugodnih situacija”, poruka je hrvatskog izbornika, koji tvrdi da bi sve osim poraza za Ukrajinu bio fenomenalan rezultat. Već dugo nismo vidjeli jednog hrvatskog izbornik tako samouvjerenog, s toliko vjere u mogućnosti svoje momčadi. Čačić je doista u pravu, Hrvatska je kvalitetnija, međutim, da bi to dokazala na terenu mora biti i mudrija, strpljiva. Kvaliteta će doći do izražaja, prije ili poslije.

Kad smo spomenuli izjavu izbornika koji posve opravdano tvrdi da Hrvati vole svoju reprezentaciju spomenimo i neke najave, nekih grupica, koji preko raznih društvenih mreža te foruma najavljuju nove diverzije nove napade na Vatrene, čak je i policija potvrdila kako postoje informacije koje govore o želji nekih huligana da se utakmica prekine i tako Hrvatsku na duže vrijeme izbaci iz svih natjecanja pod okriljem FIFA-e, odnosno, UEFA-e. Policija je u stanju pripravnosti, oko 30 000 ljudi, koliko ih se očekuje na Maksimiru, pratit će neviđeno osiguranje.

Neki pak tvrde da su glasine o novim napadima na hrvatsku nogometnu reprezentaciju pretjerane ta da šačica huligana, ako se sve dobro organizira, nema nikakve šanse, tim prije što takve napade ne podržava ogromna većina navijača. Vjerojatno su takvi puno bliže istini. I oni koji ne podržavaju aktualno vodstvo HNS-a ne podržavaju pokušaj sabotiranja hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, na sam dan utakmice, dakle danas, biti će otvorene blagajne za kupnju ulaznica samo kod Ciboninog tornja. Utakmica Hrvatska – Ukrajina počinje u 20:45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.