Kek: Uvijek govorim da je privilegij kada se dovedeš u situaciju da moraš pobjeđivati

Foto: fah

U utorak se na Rujevici igra utakmica 30. kola Prve HNL između Rijeke i Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osijek je u zadnjih nekoliko utakmica nanizao dobre rezultate i kada igraju prvi protiv trećeg očekivanja su za pravu i kvalitetnu utakmicu. Naša očekivanja su pozitivan rezultat i povećanje bodovnog salda. I oni su puni samopouzdanja, nije jednostavno dobiti tri utakmice zaredom, imaju komotnu situaciju što se tiče Europe i imali su jedan dan više od nas za oporavak i izbor igrača”, rekao je Matjaž Kek na konferenciji za medije.

“Utakmica protiv Osijeka za nas nosi jako puno. To je utakmica koja se mora dobiti na kvalitetu ali i pamet jer jedan trenutak može usmjeriti utakmicu,” dodao je.

“Apel na igrače je neka uživaju u ovom trenutku, napravili su ogromnu stvar – doveli su Rijeku na prvu poziciju. Ne treba pritisak i strah, već igrati otvorenog garda i širokog srca. Nogomet te nekad nagradi, nekad kazni, zadovoljan sam prije svega kako reagiraju na utakmici i treningu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek govorim da je privilegij kada se dovedeš u situaciju da moraš pobjeđivati. Psiha igra ulogu, ali ovo je prije svega nagrada i guštanje u trenutku kojeg si izborio. Što prije znaš reagirati u takvim situacijama, bit ćeš uspješniji. Veliki je ulog i na stručnom stožeru i na treneru i na igračima. Treba se znati boriti, da ti je svaka utakmica, svaka utakmica i svaki trening pritisak.”

“Znam da bi bilo fino – 15 bodova ispred Dinama, 15 ispred Hajduka i laganini… Ali puno njih bi željelo biti na našem mjestu. Igračima je u subotu bilo jako teško. Igrali su svije utakmice, najprije onu psihološku u Maksimiru i onda fizičku i psihičku na Drosini, ali to su trenuci koji te samo mogu ojačati ako znaš iz toga izaći. Nismo glupi, nismo zaljubljeni u sebe, nismo neobjektivni da bismo filozofirali,” završio je Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.