Krajan pohvalio gostoprimstvo i očekuje bučnu i fer tenisku publiku

Hrvatski izbornik Željko Krajan u srijedu je pohvalio gostoprimstvo domaćina, te je istaknuo da u Kraljevu, gdje Srbija u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa dočekuje Hrvatsku, očekuje bučnu i fer tenisku publiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Danas smo se uvjerili kakva će biti atmosfera. Očekujemo bučnu, ali fer tenisku publiku. Ne bi bilo sportski ni zbog Novaka Đokovića da bude drugačije. Ovdje se osjećamo odlično, svi se brinu o nama i baš smo razgovarali kako se već dugo na nekom gostovanju nismo ovako ugodno osjećali. To se tiče i resorta u kojem smo smješteni, i dvorane, uopće kad je cijela organizacija u pitanju”, rekao je Krajan na konferenciju za novinare.

U vrijeme održavanja press konferencije hrvatske reprezentacije, sastav domaćina bio je na treningu koji je bio otvoren za sve koji su željeli uživo vidjeti Đokovića i suigrače, ili bolje rečeno za sve one koji su stigli na vrijeme. Naime, nakon što je u dvoranu ušlo oko 2500 gledatelja, čime su popunjena sva mjesta predviđena za publiku, vrata su zatvorena, a ispred dvorane je ostalo još gotovo 1500 ljudi. Atmosfera na treningu nalikovala je onoj na meču.

Krajan još jednom potvrdio da u postavi neće biti Marina Čilića: “Definitivno ga neće biti. Nadali smo se do posljednjeg trena, da još prošlog vikenda vidi je li spreman. Morali smo mu dati tu šansu, puno mu dugujemo, a i on voli igrati za reprezentaciju, pa makar došao samo za meč parova ili jedan pojedinačni. Zahvalni smo mu što se je ponudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Krajan ponovio je da će u pojedinačnim mečevima nastupiti Borna Ćorić i Mate Delić, a u paru Marin Draganja i Franko Škugor. Koji će biti redoslijed nastupa u petak, odnosno hoće li na igralište prvo Ćorić, a potom Delić ili obrnuto, bit će odlučeno na izvlačenju u četvrtak u 13 sati.

Na pitanje što očekuje od meča protiv Troickog, Ćorić je odgovorio: “Viktor trenutno nije u vrhuncu što se tiče plasmana na ranglisti, ali ako se u godinu dana vratio među 50 najboljih, jasno je kako igra. To mogu napraviti samo najbolji. On igra jako dobro, ali i ja sam u dobroj formi. On je iskusniji, ja mlađi i željan dokazivanja”.

Bornu Ćorića novinari su podsjetili na usporedbe s Novakom Đokovićem po stilu igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Igramo dosta sličan tenis, godi mi usporedba s njim. To mi daje samopouzdanje da mogu napraviti velike stvari. Njemu hvala što me pohvalio”, rekao je Ćorić.

Mate Delić bio je u rujnu prošle godine jedan od ključnih igrača za pobjedu Hrvatske u Amsterdamu u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu, a sada će ponovno biti u sastavu.

Na pitanje što očekuje od meča protiv Đokovića, Delić je kazao: “Na meni je da uđem opušteno u meč, da pružim maksimum. Pritisak nije na meni. On je jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena i zna se što se od njega očekuje. Meni forma ide nabolje i nadam se da će se to vidjeti u petak”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.