Legenda Vatrenih nakon nekih medijskih kritika: ‘Čudan smo mi narod, ljudi, pobijedili smo jednu jaku reprezentaciju, koja igra bolje nego prije’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija prije nekoliko dana, točnije u petak, svladala je vrlo neugodnu reprezentaciju Ukrajine, koju je novi izbornik, legendarni Ševčenko, pretvorio u tvrd orah čak i za jednu Hrvatsku, prepunu nogometnih zvijezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda od 1:0 u sklopu kvalifikacija za SP, uz sjajno prvo poluvrijeme, majstorije Luke Modrića, golgeterski talent Nikole Kalinića i borbenost Domagoja Vide, doživjela je i prve kritike. Javili su se neki medijski ”stručnjaci” koji tvrde da Vatreni i nisu bili na nekoj osobitoj razini te da su protiv Ukrajine morali i mogli bolje.

Vidljivo je koliko su Hrvati skloni podcjenivanju, pa tako sada podcjenjuju i jednu Ukrajinu, koja je prije utakmice na Maksimiru bila uz Hrvatsku neporažena u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Hrvatska je mogla bolje dakako, da je udarac Mandžukića završio u mreži, da je sudac svirao očiti jedanaesterac kada je srušen Pivarić, bilo bi bolje, rezultatski uvjerljivije, no, moglo je biti i gore. U drugom dijelu Ukrajinci su stvorili nekoliko poluprilika za pogodak. No,pravih, stopostotnih prigoda gosti iz Ukrajine na Maksimiru nisu imali.

Kako je utakmicu vidio Veli Žuti, legendarni bivši hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki, koji se osvrnuo i na kritike koje dolaze od pojedinih medija, koje, srećom, nisu u većini?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi smo isto malo čudan narod, sad opet vidim neke kritike, je li trebalo ovako ili onako. Ljudi, pobijedili smo jednu jaku reprezentaciju, koja pod Ševčenkom igra bolje nego prije, odigrali smo dobru utakmicu. A zamislite koliko su ti naši igrači odigrali utakmica ove sezone, od Modrića nadalje, sve je manje svježine i snage, a opet na terenu izgledamo jako dobro. Mislim da smo ovom pobjedom napravili veliki korak prema Rusiji i da ćemo se tamo lako plasirati…”, poruka je Roberta Prosinečkog u Sportskim novostima.

Robert Prosinečki vjeruje u snagu ove generacije Vatrenih i tvrdi da Hrvatska neće pasti na Islandu te je uvjeren kako će Hrvatska ipak lakše nego što se možda u početku, nakon remija protiv Turske na praznom Maksimiru, očekivalo izboriti plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo koje se iduće godine igra u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.