Mladi tenisač Borna Ćorić u četvrtfinalu Umaga

Foto: fah

Mladi hrvatski tenisač, 17-godišnji Borna Ćorić, ostvario je uspjeh karijere plasiravši se u četvrtfinale ATP turnira u Umagu pobjedom nad Argentincem Horaciom Zeballosom 7-6 (4), 6-3. U četvrtfinalu će igrati protiv prvoga nositelja Talijan Fabia Fogninija koji je sinoć pobijedio Španjolca Alberta Montanesa s 7-6(2), 6-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je ubilježio svoju prvu pobjedu na ATP Touru svladavši Francuza Edouarda Roger-Vasselina, a nakon što je u Umagu pobijedio Zeballosa, tenisača koji ga je prije godinu dana u Umagu porazio u prvom kolu nakon tri seta, plasirao se u četvrtfinale.

Borna se osvetio na pravi način, igrao je vrlo hrabro cijeli meč i nijednom nije izgubio svoj servis. Prvi set je dobio u “tie-breaku”, a u drugom je kod 3-2 napravio jedini “break” uopće u meču. Kod 5-2 je na Argentinčev servis propustio dvije meč-lopte, no potom je uspješno servirao za meč i veliku pobjedu protiv 12 godina starijeg tenisača.

“On je igrao daleko lošije nego lani, a ja daleko bolje. Bio sam hrabar kada je bilo važno, iako me servis danas nije služio”, kazao je Borna nakon dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćoriću je najveći rezultat u karijeri bila pobjeda protiv Poljaka Jerzyja Janowicza, tada 21. igrača svijeta, koju je ostvario u Varšavi u susretu Davis Cupa u travnju ove godine.

Hrvatski tenis će nakon dugo vremena imati čak dvojicu u četvrtfinalu Umaga jer je i Marin Čilić među osam naboljih i u petak ga čeka dvoboj protiv Čeha Rosola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.