MOO odobrio Kosovu privremeno članstvo

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) donio je odluku kojom se Kosovo prima u privremeno članstvo, te je tako otvorilo put da Kosovo na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. nastupi kao neovisna država, stoji na stranici MOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je danas glasnogovornik MOO-a Mark Adams kazao da će se tek u petak će raspravljati o primanju Kosova u punopravno članstvo, MOO se odlučio na odluku o privremenom članstvu. Također, predloženo je da se Kosovu punopravno članstvo odobri na Skupštini MOO-a u prosincu u Monacu. Kosovo bi tako postao 205. član MOO-a.

Primanju Kosova u MOO već četiri godine se suprostavlja Srbija i Srpski olimpijski odbor. U priopćenju Srpskog olimpijskog odbora navodi se da bi “prijem Kosova predstavljao izuzetak koji se nije dogodio u skorijoj povijesti, jer se nikad nije dogodilo da jedan nacionalni olimpijski odbor bude primljen u članstvo MOO, a da prethodno ta zemlja nije primljena u članstvo Ujedinjenih naroda”.

Kosovo je kao samostalnu državu dosad priznalo 108 članica Ujedinjenih naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.