Najbolji dribleri u Europi: Kovačić najbolji dribler Real Madrida, jedini Hrvat na listi na kojoj nema ni Ronalda!

Foto: fah

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) je istraživao uspješnost driblera u ligama petice, a iznenadit ćete se tko je na prvim mjestima, piše goal.com/hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu poziciju zauzeo je Middlesbroughov nogometaš Adama Traore – indeks mu je 100, od 194 pokušaja, čak 70% njegovih driblinga je bilo uspješnih.

Na drugom mjestu je Eden Hazard – indeks mu je 99.7, ima 75% točnih driblinga.

Treće mjesto zauzima Allan Saint-Maximin iz Bastije sa 64% uspješnih driblinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijede Neymar (indeks 95), Wilfried Zaha (indeks 89.9) iz Crystal Palacea je peti, Messi šesti (indeks 88.6), a među 10 najboljih su još Mousa Dembele iz Tottenhama (indeks 87.2), Alexis Sanchez (indeks 86.5), Nantesov Amine Hart (indeks 85.8) i Felipe Anderson iz Lazija s indeksom 85.5.

Zanimljivo je kako od 10 najboljih driblera niti jedan nije iz Bundeslige, petorica su iz Premier lige, po dvojica igrača iz La lige i Ligue 1 i jedan iz talijanske Serie A.

Među 100 najboljih driblera u ligama petice nema čak ni Cristiana Ronalda, ali je na ljestvici jedan Hrvat – Mateo Kovačić. Zauzima 53. mjesto sa 70% uspješnih driblinga od 63 pokušaja koliko je imao, a to mu je donijelo indeks 75.2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.