Najbolji igrač Ukrajine: Čačić nam je ipak uspio servirati poneko iznenađenje

Foto: fah

Ukrajinski novinari Komande No1, portala navijača ukrajinske reprezentacije, nakon utakmice nisu imali primjedbi na suđenje, pa ni poraz ih nije šokirao. Za taj je portal Andrij Jarmolenko, ofenzivno krilo izbornika Ševčenka, prenio svoje dojmove s maksimirskog travnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U prvih dvadesetak minuta hrvatska je reprezentacija presingom stvorila puno prilika pred našim golom. U drugom smo poluvremenu napravili neke taktičke prilagodbe i bili smo bolji. a Ševčenko je od mene zatražio da više idem u napad”, istaknuo je, prenose Sportske novosti.

Jesu li vas Hrvati iznenadili?

“U određenoj mjeri, da. Iako smo analizirali njihovu igru, Čačić nam je ipak uspio servirati poneko iznenađenje. Šanse? Imali smo prilike, nismo ih iskoristili, oni jednu od svojih jesu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oleh Kuznjecov, bivši ukrajinski reprezentativac, danas izbornik ukrajinske U-16 reprezentacije, iznio je svoje viđenje utakmice u Zagrebu.

“Rezultat je pravedan. Hrvati su stvorili više prilika, a iz njih su došli i do pogotka i pobjede”, kazao je Kuznjecov.

Je li vas izbornik Ševčenko iznenadio sastavom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da, na neki način. No stručni je stožer za svoju postavu i formaciju sigurno imao razloga. No moram istaknuti Matvijenka, taj 20-godišnjak nije davao do znanja da mu je to debi. Griješio je, no to se može pripisati uzbuđenju. Svaka čast Ševčenku što mu je u takvoj utakmici dao priliku.”

Neki naši igrači nisu bili na razini domaćih?

“Hrvati su radili presing, posebice u prvom poluvremenu, a naši igrači nisu uspijevali iskoordinirati obranu i napad.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U čemu je Kučer pogriješio kada je Kalinić zabio gol za pobjedu?

“U pitanju je bila elementarna pogreška, ne smiješ protivnika pustiti ispred sebe, pogotovo ne u kaznenom prostoru. Takav vrsni napadač poput Kalinića to ne oprašta. Vidljiva je razlika u brzini odlučivanja kod naših i hrvatskih igrača. Uostalom, nije čudo što hrvatski nogometaši jedu kruh u Realu, Barceloni, Juventusu, Fiorentini…”

Po vama, je li Ukrajina nakon poraza u Zagrebu još u igri za SP?

“Naravno, unatoč gubitku tri boda u Zagrebu. Prijeđeno je tek pola puta kvalifikacija, a Hrvatima ni sastav pun zvijezda ne jamči da ni oni neće negdje izgubiti. Uostalom, najesen nam dolaze u Ukrajinu u goste. Izgubili smo samo jednu bitku, ali ne i rat…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.