Najduži hitac sezone Sandre Perković

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković bacila je danas na Otvorenom zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu disk na daljinu od 70 metara i 51 centimetar što je, ne samo novi hrvatski rekord, nego i najduži hitac ove godine u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja diskašica svijeta i aktualna olimpijska pobjednica već je u prvom pokušaju bacila disk na daljinu novog hrvatskog rekorda od 69.96 metara čime je potvrdila da je tijekom zimskih priprema sjajno radila i da s optimizmom može dočekati početak atletske sezone na otvorenom.

U četvrtom pokušaju Sandra je prvi put u karijeri bacila disk preko 70 metara i s dužinom od 70.51 postavila novi hrvatski rekord i za čak 6,12 metara nadmašila najduži ovogodišnji hitac kojeg je hicem od 64.39 držala Kubanka Yaime Perez.

Kada je u Londonu osvojila zlatno olimpijsko odličje Sandra je disk bacila na duljinu novog hrvatskog rekorda od 69.11 metara, kojeg je danas u Splitu dva puta rušila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnja atletičarka koja je prije Sandre Perković prebacila daljinu od 70 metara bila je Ruskinja Natalija Sadova 1999. godine, a svjetski rekord i dalje drži Njemica Gabriela Reinsch koja je 1988. godine disk bacila na daljinu od 76.80 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.