Nakon prvog poraza Ante Čačića: Nisu u Tallinnu, kako neki tvrde, igrali igrači iz drugog plana, bila je to sadašnjost i budućnost Hrvatske!

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon sjajnih 50 minuta protiv Ukrajine i važne pobjede na Maksimiru u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo doživjela težak poraz u dalekom Tallinnu, izgubili smo i talentiranog nogometaša, dragulja za kojim već sada trči pola Europe, Marka Pjacu. Koliko će duga biti pauza mladog igrača Juventusa zasad nije poznato, iako ozljeda boli najviše ni poraz ne peče puno manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Ante Čačić, koji je do sada, uz manje pogreške, spore reakcije kod izmjena, solidno vodio reprezentaciju nakon poraza pokušao je isti opravdati lošim terenom. Točno, teren je bio loš, no, na to se moralo ranije misliti, o tome su morali misliti i voditi računa emisari i pregovarači HNS-a kada su dogovarali prijateljsku utakmicu u Tallinnu. Nema šanse da bi gazde Reala, Barcelone ili Juventusa pustile svoje zvijezde da na travnjaku opasnom po zdravlje riskira njihova ”skupo plaćena roba”, ni, bogati vlasnici, bogatih europskih klubova, nisu imali pojma u kakvu se avanturu upuštaju hrvatski nogometaši.  Kad jedna renomirana reprezentacija dogovara prijateljsku utakmicu uz novac dogovaraju se i uvjeti, što je važnije od idealnog travnjaka za igru?

No, pustimo ono što ionako više nitko ne može promijeniti. Na Savezu je da se pozabavi analizom, a mi ćemo tek konstatacijama, dakle, naravno, nismo za smjenu izbornika, niti bi to bilo ozbiljno u ovom trenutku, niti smjene netko traži, ali jesmo za pouke, za priznavanje vlastitih krivih procjena, tim prije što je ovo bio prvi poraz Ante Čačića u 90 minuta na klupi Vatrenih, i odmah debakl i odmah od najslabije reprezentacije. Hrvatska je na famoznom Kina kupu prije nekoliko mjeseci igrala praktički s prvom postavom HNL-a i pokazala puno više nego u Tallinnu, u vrlo jakom sastavu, prepunom zvijezda. Dakako, travnjak je imao udjela u porazu, no, profesionalizam, nažalost, ne trpi alibi.

Nakon pobjeda protiv Kosova, Estonije, Islanda, Sjeverne Irske i Ukrajine, stigao je poraz u Estoniji, Hrvatska je poražena na Europskom prvenstvu prošle godine od Portugala, no, tek poslije produžetaka, a čitav je turnir odigrala vrlo dobro, u nekim trenucima čak i odlično, posebno protiv Španjolske. Dakle, izbornik je zaradio kredit na Euru unatoč preranom ispadanju.  Taj kredit još uvijek vrijedi, najmanje je on odlučivao hoće li Hrvatska u Tallinn ili ne, iako je prije utakmice protiv Estonije govorio kao o utakmici koja je ”sjela baš u pravo vrijeme.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nisu kako netko kaže u Tallinnu igrali igrači iz drugog plana, bez obzira što nije bilo kapetana Luke Modrića, dokapetana Ivana Rakitića,  prvog strijelca Vatrenih Marija Mandžukića, sjajnog Danijela Subašića, jednako tako sjajnog Nikole Kalinića, nisu bili ni oni kojih nije bilo ni protiv Ukrajine, Ćorluke i Lovrena. Naime, u Tallinnu je igrala sadašnjost hrvatske nogometne reprezentacije, igrali su oni koji već pokazali da mogu, da znaju, oni koji danas nose igru Vatrenih, kao što će je nositi i sutra. Marko Rog, Marko Pjaca, Mateo Kovačić, Ivan Perišić, Domagoj Vida, Andrej Kramarić, Duje Čop... priznat ćete, ne radi se baš u potpunosti o pričuvnoj ekipi.

Zaključno, Vatreni su pali u Tallinnu ”bez ispaljenog metaka”, za poraz je najmanje kriva mladost Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.