Nakon ždrijeba u Nyonu – Hrvati u utakmicama snova: Sedam Hrvata u spektaklu četvrtfinala Lige prvaka!

Foto: fah

U Nyonu su izvučeni parovi četvrtfinala najjače nogometne lige na svijetu, Lige prvaka, s obzirom da su se u završnicu plasirali najjači klubovi Europe, poput Reala, Bayerna, Barcelone…, ždrijeb se očekivao s izuzetnom pozornošću. Naime, teško je bilo očekivati da bi, s obzirom na klubove koji su izborili završnicu, četvrtfinale moglo proći bez velikh derbija, no, da ćemo u četvrtfinalu imati čak dva finala prije finala, utakmice snova između Juventusa i Barcelone te Reala i Bayerna. U prvom četvrtfinalu sudjelovat će čak tri Hrvata, u drugom dva, Rakitić, Pjaca, Mandžukić, Modrić i Kovačić… Pet Hrvata u borbi četiri diva za vrh Europe. Spomenimo kako je Monaco našeg Danijela Subašića u vrlo dobroj situaciji, nije se ostvarila želja hrvatskog golmana koji je očekivao Real, no, zato je klub iz Dortmunda itekako klub koji bi Monaco mogao izbaciti za još jedno veliko čudo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PAROVI ČETVRTFINALA:

ATLETICO – LEICESTER

BORUSSIA DORTMUND – MONACO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BAYERN – REAL

JUVENTUS – BARCELONA

Talijanski stručnjak Carlo Ancelotti s Realom je osvojio deseti trofej u Ligi prvaka, nekoć Kupu prvaka, danas je na klupi Bayerna, koji sjajno gazi Europom. Ždrijeb je odlučio da će se Ancelotti susresti već u četvrtfinalu s klubom s kojim je poharao Europu. Ancelotti nije bio razočaran ždrijebom, naprotiv, rekao je da ga veseli dvoboj s klubom koji je ujedno i aktualni europski prvak. Nema sumnje da talijanski stručnjak jako dobro poznaje Real i da će znati pripremiti igru Bayerna kako bi ostvario što bolji rezultat, no, može li to biti dovoljno s obzirom kako mnogi, ne bez osnova, baš Real smatraju prvim favoritom ovogodišnje Lige prvaka? U Bavarskoj su, kratko rečeno, zadovoljni ždrijebom te očekuju spektakl. Sama imena klubova, kao što su Bayern i Real, jamče spektakl, barem medijski, na terenu ipak sve ovisi o igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus je, podsjetimo, prije dvije sezone poražen u finalu Lige prvaka protiv Barcelone, tada je pogodak za Barcu zabio hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, za nekoliko dana, predvođen Pjacom i Mandžukićem, Juve će imati priliku za revanš. Dojam je da je Juve ove sezone daleko moćniji klub nego što je to bio prije dvije godine, dok je, tvrde neki, Barcelona i blagom padu. No, to su mislili i Francuzi pa je PSG popio čak šest komada na Camp Nou. Legenda Juventusa, Pavel Nedved, nakon ždrijeba je rekao: ”Bolji izazov nismo mogli poželjeti”. Atraktivniji svakako nisu mogli poželjeti u Juventusu, Barcelona je najbolji europski klub posljednjeg desetljeća, no, koliko je zapravo pametno radovati se dvoboju s Barcelonom a ujedno očekivati pobjedu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monaco i Borussia Dortmund igraju sjajan nogomet, no, nitko ne smatra da bi oni mogli ozbiljnije računati na ukupni trijumf u Ligi prvaka, zbog čega je njihov dvoboj zapravo sudar pritajenih ”favorita”. U Dortmundu se vesele utakmicama s Monacom te kurtoazno najavljuju da će svijet uživati u njihovim dvobojima. Favorita nema, iako će neki reći da je to Monaco s obzirom na ono što su pokazali protiv izuzetno skupe momčadi Manchester Cityja.

Jedno je sigurno, gledatelji i navijači diljem svijeta imat će priliku uživati u spektaklu bez obzira tko bio favorit i za koga navijali. Hrvatska može biti ponosna, dio spektakla završnice Lige prvaka bit će čak sedam Hrvata, i to dobrim dijelom u glavnim ulogama. U Juventusu Marko Pjaca i Mario Mandžukić, u Monacu Danijel Subašić, u Realu Luka Modrić i Mateo Kovačić, u Atletico Madridu Šime Vrsaljko te u Barceloni Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.