Ne može se vaditi na suce i Mamića: Može li Rijeka zahvaljujući promašajima prokockati nemoguće i što kaže Kek?

Foto: fah

Dinamo je u derbiju na Maksimiru pred 15 do 20 tisuća gledatelja protiv Hajduka uvjerljivo poražen, bilo je 2:0 za goste iz drugog po veličini hrvatskog grada.  Nakon punih devet godina momčad iz Splita slavila je u Dinamovom dvorištu, većina će reći – potpuno zasluženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poraza Dinama mnogi su požurili sa slavljem te su Rijeku proglasili novim prvakom, posebno u kontekstu činjenice da su Riječani imali utakmicu u Puli protiv Istre od koje su objektivno puno kvalitetniji. No, poraz Dinama momčad Matjaža Keka tek je djelomično iskoristila, umjesto pobjede Rijeka je osvojila samo bod u Puli i modrima pobjegla na pet umjesto na očekivanih sedam bodova. Velika je razlika u tome. Naime, sedam bodova su skoro tri utakmice. Može li Rijeka nakon kiksa u Puli i rezultata 1:1 prokockati povijesnu priliku? Može, naravno, ako nastavi promašivati tempom kakvim ide posljednjih nekoliko kola. Primjerice, protiv Dinama na Rujevici promašili su nekoliko zicera, dok je prvak zabio iz prve ozbiljne prilike i to samo zahvaljujući sjajnim individualnim kvalitetama Alžirca Soudanija.

Trener Rijeke Matjaž Kek svjestan je kakvu je priliku propustila Rijeka, ovog puta se ne mogu vaditi na Zdravka Mamića, suce i tko zna kakve sve ne ”više sile”, čak bi se mogli govoriti o tome da su Riječani pogodak u Puli postigli iz zaleđa, no, malo tko to potencira u medijima. Nogometaši Rijeke sami su odgovorni zbog nedostatka koncentracije koji bi mogao biti poguban. Da su bili koncentrirani već sad su mogli slaviti i imati deset bodova više od Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nažalost, izgubili smo dva boda, iako smo po šansama i svemu dominirali i bili bliže pobjedi, ali nogomet je takav da te kazni za neiskorištene šanse. Čestitam igračima na trudu, želji, ali zapucali smo prviše toga”, rekao je nakon remija u Puli trener Rijeke Matjaž Kek.

“Protivnik je igrao pošteno, korektno, u nogometnoj atmosferi, dobrom terenu, šteta što smo zapucali sve što jesmo. Nemamo puno vremena biti nezadovoljni jer čeka nas za tri dana nova utakmica”, zaključio je slovenski strateg.

Za razliku od Keka trener Istre Marijo Tot bio je prezadovoljan:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako sam zadovoljan što smo otkinuli dva boda Rijeci, borili smo se za sebe pošteno i korektno. Rijeka je veći dio utakmice bila puno bolja, to smo očekivali, a jedino takvom borbenošću i pokušajem igre moguće im je uzeti bod. U prvom dijelu nismo parirali, u drugom je Rijekin pravi stiksak popustio. No, nema brige, Rijeka je najbolja momčad u Hrvatskoj i sigurno neće imati problema osvojiti naslov, obraniti ovu prednost.”

Istra svakako može biti ponosna, demantirali su igrom i ponašanjem sve glasine dežurnih sveznalica koji su tvrdili da će Rijeka jednostavno preskočiti Pulu. Očito u hrvatskom nogometu ipak nije sve tako predvidivo i tako crno kao što neki žele prikazati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.