Ne tražite razloge prekida suradnje Marina i Gorana, možda ne postoje?

Foto: fah

Raskid suradnje, a ne bračna nevjera, bio je razlaz Marina Čilića i Goran Ivaniševića, slični se raskidi gotovo svakodnevno u sportskom svijetu događaju i nitko ih ne smatra tragedijom. Život je, nažalost, i bez takvih uobičajenih epizoda prepun stvarnih tragedija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko su razni klubovi promijenili trenera na početku nove sezone a da se nitko nije zapitao zašto, a pogotovo to nitko nije smatrao tragedijom. Koliko je samo izbornika promijenjeno nakon Europskog nogometnog prvenstva?

Mediji traže razloge raskida suradnje dvojice najuspješnijih hrvatskih tenisača svih vremena, uglavnom se govori o zasićenju ili načinu treninga koji, kako neki tvrde, nije više odgovarao Čilću. Naime, navodno je Marin bio nezadovoljan zato što je dobrim dijelom zbog nedostatka snage izgubio dva zadnja meča u pet setova i to nakon što je vodio 2:0. Kad su stvari krenule u pogrešnom smjeru, kad su Federer u Wimbledonu i Sock u Davis Cupu izborili četvrti set Marinova se igra počela raspadati. Rezultiralo je to, srećom kratkotrajnim, psihičkim potonućem najboljeg hrvatskog tenisača.

Oni koji uvijek u svemu vide zavjeru svjetskih razmjera pokušali su razloge raskida suradnje pronaći u Goranovim izjavama u Umagu, kada je, neposredno prije meča između Čilića i Dodiga protiv braće Bryan, rekao da je “Marin ponovno prosuo 2:0 u setovima, ustvrdivši da Hrvatska više nema šanse”, što je izjava koja je za sportaša teško shvatljiva, pogotovo uoči presudnog meča igre parova. Možda je ipak najbolju ocjenu dao jedan “obični” navijač na društvenim mrežama koji je zaključio: “Ne tražite razloge prekida suradnje Marina i Gorana, možda ih nema?” Naime, doista, nakon tri zajedničke vrlo uspješne sezone, tijekom koje se Marin upisao u sportsku besmrtnost osvojivši US Open, moguće da su se pojavili novi prioriteti u životu obojice velikih sportaša?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivaniševiću je treniranje, kojem se posvetio do krajnjih granica, jednog profesionalnog tenisača poput Čilića oduzimalo jako puno vremena. Goran je ipak drugačiji tip osobe od Ivana Ljubičića, koji trenutno trenira tenisku legendu Rogera Federera. Naime, Goran teško može ostati dugo godina vezan uz jedan projekt ako on istog trenutka ne daje senzacionalne rezultate. Nije to mana, takav je Goran, mnogi će reći “nemirni duh”, bio i kao igrač kad je razbijao rekete i sam sa sobom se svađao na terenu.

Pred Marinom Čilićem su dva presudna mjeseca, Olimijske igre, US Open, jedinom Grand Slam turniru koji je dosad osvojio i na kojem brani polufinale te Davis Cup protiv Francuske negdje u Hrvatskoj. Najvažnije je sada Marinu da popuni prazninu nastalu odlaskom Gorana Ivaniševića, nema previše vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.