Ovo nije trebalo hrvatskoj košarci uoči Olimpijskih igara!

Foto: fah

Nakon velikih uspjeha u Torinu i pobjeda protiv Grčke te Italije, hrvatska košarkaška reprezentacija plasirala se na Olimpijske igre poslije osam dugih godina izostanka. Umjesto da se Savez pobrine za košarkaše koji su šokirali favoriziranu Italiju te dobar dio Europe dogodilo se razočarenje. Naime, hrvatski košarkaši otputovali su na Olimpijske igre iz Zagreba na put koji je trajao preko 30 sati, put je to koji traži napor od sportaša nakon ionako naporne sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, razumijevanje za adekvatan komfor košarkašima  na putu nisu imali čelnici HKS-a i HOO-a, što je primijetio i bez dlake na jeziku napisao na Facebooku najbolji hrvatski košarkaš NBA zvijezda Bojan Bogdanović. Trzavice na relaciji Savez – HOO- reprezentativci nisu bile potrebne u trenutku kada je najvažnija koncentracija i mir.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

“Hvala HKS-u i HOO-u što su se potrudili i priuštili nam komfor kakav zaslužujemo na putu od 32h. Uvjeti su nam uvijek bili na nivou. #sretnanovagodina #rimbuenosaires”, napisao je Bojan Bogdanović te uz status priložio fotografiju koja jasno pokazuje kako hrvatski reprezentativci, redom dvometraši, nemaju dovoljno prostora u zrakoplovu kojim su letjeli prema Buenos Airesu.

Naime, hrvatski košarkaši u Argentini sudjeluju na jakom pripremnom turniru, koji bi mogao biti pokazatelj prave trenutne snage naše reprezentacije, a onda i očekivanja na Olimpijskim igrama.  Prvi i posljednji puta hrvatska košarkaška reprezentacija osvojila je medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine.  Naravno, nitko od ove generacije na traži medalju, iako ima potencijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HKS-a Ivan Šuker nije bio s igračima u zrakoplovu i nije mogao shvatiti sav taj “komfor” koji su reprezentativci uživali na dalekom putu. Nažalost, ovo nije trebalo hrvatskoj košarci nekoliko dana prije Olimpijskih igara s obzirom na činjenicu da Hrvatska napokon ima jednu košarkašku generaciju koja i na OI može više, pa možda i među prvih pet reprezentacija. Prije osam godina na OI u Pekingu hrvatska košarkaška reprezentacija izborila je četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.