I Oko sokolovo HRT-a o derbiju na Poljudu: Sudac Zebec vrlo je dobro sudio derbi, gnjev jednog dijela igrača i navijača Hajduka bez osnova

Foto: snimka zaslona

Prije tri dana na Poljudu veliki derbi, koji to igrom nikako nije bio, između Hajduka i Dinama, iza sebe ostavio je repove, prije svega zbog velike bakljade u režiji Torcide, ali i zbog decidiranog stava spomenute navijačke skupine glede takozvane balkanske, regionalne ligi, ili jugolige kako je neki zovu. Torcida je podržala HOS i jasno poručila da od balkanske lige neće biti ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdukovi navijači i igrači ponovno su, nakon još jednog izgubljenog derbije od Dinama, i ponovno jednim jedinim pogotkom (Soudani) u posljednjim trenucima dvoboja, ostali nezadovoljni suđenjem, nisu skrivali nezadovoljstvo glavnim sucem Marijom Zebecom.

Kako je u emisiji HRT-a, Stadion, suđenje na derbiju spomenutog suca prokomentirao neizostavni Mateo Beusan, odnosno, Oko sokolovo javne televizije?

Zapravo, Beusan nije vidio puno spornih situacija na Poljudu. Isključenje mladog stopera Hajduka, Lorenca Šimića, kako tvrdi Beusan, je potpuno opravdano, 20-godišnji nogometaš nakon utakmice, bijesan zbog poraza i isključenja, htio je tući suca, što je za svaku osudu.  Glede samog pogotka modrih u 93. minuti stvar je, kako tvrdi Oko skolovo, jasna, nije bilo zaleđa Soudanija niti je bilo prekršaja uoči tog pogotka na Ohandzi, dakle, Dinamov gol je potpuno regularan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, nakon pada Ercega u Dinamovom kaznenom prostoru,, Hajduk je tražio penal, koji, kako tvrdi Beusan, nije postojao, A ni Hajdukovci se nisu previše bunili zbog toga svjesni da se u stvarnosti cijeni samo dobra gluma, loša više ne prolazi.

Drugim riječima, sudac Zebec ni na koji način nije  presudio pobjednika derbija, niti je utjecao na rezultat, Hajduk će za poraz od Dinama krivce morati potražiti u vlastitim redovima. Sudac Zebec vrlo je dobro odradio posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.