‘Oko sokolovo’ HRT-a donijelo očekivanu ‘presudu’: Lokomotiva je protiv Dinama teško oštećena, Soudanija je moguće naknadno kazniti

Foto: Snimka zaslona

HRT-ova emisija Stadion većim je dijelom bila posvećena događajima iz Kranjčevićeve, naime, u susretu 28. kola Prve HNL Dinamo je u petak kao gost na stadionu protiv Lokomotive slavio sa 2-1 (1-1), a oba gola za “modre” zabio je Armin Hodžić iz penala. No, napadač Dinama Soudani mogao je u 17. minuti dobiti izravni crveni karton, jer je nakon prekršaja nogom namjerno udario Luku Capana, ali sudac Tihomir Pejin samo ga je usmeno opomenuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti u emisiji bili su nadaleko poznato ‘Oko sokolovo’, Mateo Beusan i umjesto Joška Jeličića Zoran Zekić, trener trećeplasiranog Osijeka.

“Soudani prvi put i onda namjerno udara otvorenim džonom u koljeno. Nema što sudac u ovoj situaciji pokazivati na znak ‘respect’ jer ako je tako onda bi Soudani trebao respektirati suparnika, a sudac je trebao respektirati pravila nogometne igre jer zato je tu. Da je sudac u ovoj situaciji upotrijebio zdrav razum pokazao bi jednom i drugom žuti karton. Ali jedina ispravna odluka bila bi, opomena Capanu i direktan crveni karton Soudaniju”, rekao je Beusan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje može li se Soudanija naknadno kazniti kaže: “Ja nisam pravnik. Odluke koje sudac donosi tijekom utakmice su konačne. Ali, prema pravilniku to je moguće ukoliko netko pokrene disciplinski postupak.”

Komentirao je i zaleđe Capana iz 26. minute, rekavši kako je prvi pomoćni pogriješio jer nije bila riječ o zaleđu.

Zekić je rekao: “Ne bih volio biti trener ni jedne ni druge momčadi u toj utakmici zbog svih priča koje je okružuju. Lokomotiva je legitiman član lige, to su tijela dopustila.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.