Phelps čeka odluku Američkog plivačkog saveza

Foto: fah

Najuspješniji plivač svih vremena Amerikanac Michael Phelps možda će dobiti priliku nastupiti na Svjetskom prvenstvu koje je na rasporedu u kolovozu u ruskom Kazanju, izjavio je za ESPN.com izvršni direktor Američkog plivačkog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phelpsu je izrečena šestomjesečna zabrana nastupa na plivačkim natjecanjima zbog vožnje pod utjecajem alhokola, a koja uključuje i zabranu nastupa na Svjetskom prvenstvu, iako će isteći u travnju. No, čini se da bi Američki plivački savez ipak mogao popustiti pod pritiscima da se Phelpsu dopusti nastup u Kazanju, ako je suditi prema posljednjim medijskim istupima izvršnog direktora Chucka Wielgusa.

“Situacija je složena, ali ima načina na koji bi se to moglo dogoditi. Postoji put za preispitivanje tog slučaja”, izjavio je Wielgus.

Cilj- nastup na Olimpijskim igrama u Riu

Phelps je nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. objavio kraj karijere, ali se predomislio i prošle godine odlučio vratiti plivanju. Na američkim kvalifikacijama je izborio mjesto u reprezentaciji u disciplinama 100 m slobodno, 100 m leptir i 200 m mješovito, a prilično je izvjesno da bi bio članom i u sve tri američke štafete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastup na SP-u u Kazanju trebao je biti jedan od glavnih testova za Phelpsa kojemu je glavni cilj bio Rio de Janeiro i ponovni nastup na olimpijskim igrama na kojima je od Atene 2004. do Londona 2012. osvojio rekordnih 18 zlatnih odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.