Ples milijuna ili tek probni baloni? Basnoslovne svote vežu se uz imena hrvatskih zvijezda Kovačića, Perišića, Vide…

Foto: fah

Iako do ljetnog prijelaznog roka ima još dosta vremena već su krenula prva nagađanja i prve medijske spekulacije, naravno, za Hrvatsku su najzanimljiviji hrvatski nogometaši. Trenutno se spominju odlasci dvojice hrvatskih nogometaša iz svojih dosadašnjih klubova, kako javlja talijanska Corriere dello Sport Napoli je zainteresiran za igrača Reala Matea Kovačića, dok se Ivan Perišić, zvijezda Intera, spominje u kontekstu odlaska na Otok, točnije u Liverpool, za koji s uspjehom igra još jedan hrvatski nogometaš – Dejan Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, kako je do ljetnog prijelaznog roka još podosta vremena tako će se i nagađanja samo nastaviti, nije realno očekivati da bi Kovačić napustio Real ako bi se napokon učvrstio u prvih 11 Reala, što je u ovom trenutku znanstvena fantastika, iako je ”Kova” dobio ove sezone od trenera Zidanea dosta prilika i solidno ih iskoristio.

Inače, i u prošlom ljetnom prijelaznom roku Kovačić je bio na meti Napolija, no, s Realom talijanski klub nije uspio postići dogovor, pa je u grad podno Vezuva stigao Marko Rog.  Ako će Kovačić i dalje biti u drugom planu trenera Reala pregovori s Napolijem mogli bi se ponovno intenzivirati. Kovačić je iz Italije, točnije iz Intera, i otišao u Primeru.

Drugi hrvatski nogometaš, možda i najbolji nogometaš hrvatske u zadnje dvije-tri godine, Ivan Perišić, u puno je boljoj situaciji, igra sve bolje u Interu što su zapazili i na Otoku, navodno je za Perišića zainteresiran kultni engleski klub, slavni Liverpool. Naime, popularni trener Liverpoola Jürgen Klopp navodno je pripremio 35 milijuna eura za Ivana Perišića, piše Tuttomercatoweb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, njemački strateg već je surađivao s Perišićem koji je igrao u Borussiji Dortmund od 2011. do 2013. godine. Perišić navodno ne bi imao ništa protiv odlaska na Otok, gdje bi njegova prodornost, snaga i brzina mogle doći do punog izražaja, dojam je da igraču poput Perišića engleski način nogometa ne bi trebao predstavljati ozbiljan problem, naprotiv. Perišić je zahvalan igrač za svakog trenera s obzirom kako s jednakim učinkom može igrati na lijevom ili desnom krilu, ali i na poziciji iza napadača, što je pokazao i na Europskom prvenstvu prošle godine, na kojem je bio najbolji hrvatski igrač.

Ukoliko bi Peršić pristao na ponudu iz Engleske Inter će udvostručiti zaradu na hrvatskom igraču s obzirom na to da ga je doveo iz Wolfsburga za 19 milijuna eura. Inače, Ivan ima ugovor s talijanskim Interom do lipnja 2020. godine.

Spomenimo na kraju još jednu zanimljivu informaciju koja dolazi iz Turske, sva jača liga traži atraktivne igrače i pojačanja, jedan od turskih klubova koji se želi pojačati je i bivši klub Slavena Bilića – Bešiktaš. Naime, navodno žele angažirati pouzdanog hrvatskog stopera Domagoja Vidu te mu nude plaću od 3,5 milijuna eura! Vida, naravno, ne bi imao ništa protiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri mjeseca ranije ples milijuna je očito započeo, uz dodatak kako su sve ovo za sada tek probni baloni, prava ”igra” odvijat će se nakon završetka sezone i finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.