Prekretnica: Ne stišava se histerija oko Alena Halilovića

Foto: Twitter

Iako je igrao u posljednjoj kup utakmici, koju je njegov HSV izgubio, Alen Halilović i dalje pod nevjerojatnom medijskom paljbom, ne štede ga njemački, a ne miluju ga baš ni hrvatski mediji. Naime, već je proglašen od dobrog dijela njemačkih medija, od strane raznih stručnjaka i onih koji su stručnjaci za sve, ali ništa za ništa konkretno, nepotrebnim. Koliko je to pravedno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halilović je marljivo skupljao minute u izuzetno jakoj Bundesligi, u klubu koji ni blizu nije na razini na kojoj je bio dok su u njemu igrali neki drugi hrvatski reprezentativci, 20-godišnji veznjak zbog svog pomalo samouvjerenog, oa i bahatog stava nikad nije bio najdraži igrač trenera niti pretjerano omiljen u svlačionici. U posljednjem je kolu protiv Eintrachta, kluba koji vodi Niko Kovač, dobio priliku, nije bio blago rečeno najbolji. HSV je utakmicu izgubio, a Halilović je proglašen najvećim krivcem.

Ipak, dobio je Halilović priliku i u Kupu protiv Kölna, opet je njegova momčad izgubila. Ispada da Alen donosi peh svojoj ekipi, kako tvrde neki njemački komentatori, iako je to, naravno, notorna glupost, činjenica je da Haliloviću ne ide, pa ne ide. Praznovjerje s time nema nikakve veze.

Novi trener HSV-a Markus Gisdol morao je objašnjavati zašto je izostavio Halilovića, čini se da je on zapravo prelomio, odnosno, da će Halilović morati ići, igrač koji je krenuo vrtoglavo uzlaznom linijom, koji je sa 17 godine bahato konstatirao da je prerastao Dinamo, a onda otišao u Barcelonu, gdje se nije snašao najbolje, na kraju je završio u HSV-u, a tu nije kraj, tek sada se nalazi definitivno na rubnoj prekretnici. Nakon ove prekretnice niti jedna cesta više ne vodi na početak, do nove prilike, samo prema provaliji. Koji će put mladi nogometaš izabrati? Mnogi će reći da to sve ovisi ponajviše o njemu, naime, talent je neupitan, sve ovisi o volji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi smo igrali s dvojicom napadača, a za tu utakmicu sam imao već dva igrača za veznu poziciju, tako da je Halilović bio treći kreator i samim time nepotreban za utakmicu. Bio je višak. Halilović je uistinu u nezavidnoj situaciji”, rekao je trener HSV-a Markus Gisdol, a prenosi njemački Kicker koji žestoko kritizira Halilovića, ali i one koji su ga doveli iz Barcelone u Njemačku, smatraju također da je Alen staromodni tip igrača koji zna, ali koji ne trči, tako se nogomet igrao prije 40 godina.

U sveopćoj histeriji ide iz krajnosti u krajnost. Naime, svojedobno je bivši trener Bruno Labbadia bio na udaru kritika što ne daje dovoljnu minutažu igraču koji je izuzetno talentiran, sad su i oni koji su vjerovali u Halilovića, a takvih nije malo, ostali razočarani i još gore od toga – bijesni. Rijetki koji Alena još podržavaju, koji u njega vjeruju, kao da se ne usuđuju to reći.

A donedavno su Alena zvali Mali Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.