Priopćenje Hrvatskog boksačkog saveza o napadu na suca

Hrvatski bokasački savez u utorak je poslao priopćenje za javnost vezano za napad boksača Vide Lončara na poljskog suca Macieja Dziurgota, koje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštovani,

Hrvatski boksački savez se duboko ispričava svima u Hrvatskoj, hrvatskom sportu i Gradu Zagrebu zbog nedopustivog incidenta koji je napravio naš boksač Vido Lončar napavši i teškog ozlijedivši suca Macieja Dziurgota iz Poljske tijekom mečeva Europskog boksačkog prvenstva za juniore u Zagrebu.

Ovim se putem ujedno duboko ispričavamo Svjetskoj boksačkoj organizaciji – AIBA i Europskoj boksačkoj organizaciji – EUBC, Međunarodnom olimpijskom odboru, Hrvatskom olimpijskom odboru, Ministarstvu obrazovanja i sporta te Uredu za obrazovanje i sport Grada Zagreba zbog brutalnog napada na službenu osobu od strane hrvatskog boksačkog reprezentativca i štete koju je svojim činom prouzročio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza noćas je na hitnoj sjednici donio odluku o doživotnoj suspenziji i izgonu iz boksa za boksača Vidu Lončara. Također, Izvršni odbor je do završetka istrage suspendirao trenere koji su se u trenutku nemilog događaja nalazili uz ring.

Ovim putem ispričavamo se svima koji su u bilo kojem obliku povrijeđeni nastupom Vide Lončara i njegovim nesportskim postupcima. Ujedno, duboko se ispričavamo obitelji boksačkog suca Macieja Dziurgota koji se i dalje nalazi u bolnici. Vido Lončar se nalazi u pritvoru te vjerujemo da će institucije Republike Hrvatske odraditi svoj posao.

Nažalost, Vido Lončar je prouzročio nepopravljivu štetu Hrvatskom boksačkom savezu, hrvatskom sportu, Gradu Zagrebu te hrvatskom stanovništvu i svim ljubiteljima ovog olimpijskog sporta svojim činom na Europskom juniorskom prvenstvu u boksu koje se održava u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primite još jednom naše iskreno žaljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.