Pušteni na slobodu osumnjičenici za napad na reprezentaciju u St. Etienneu

fah

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu danas je na slobodu pustilo četvoricu osumnjičenih za napade na Vatrene u St. Etienneu, na utakmici Hrvatska-Češka, koja je u dramatičnoj završnici završila 2:2.  Službeno se to definira kao kazneno djelo izazivanja nereda. Branitelj osumnjičenih se žalio na pritvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usvojena žalba

Nakon što je žalba usvojena osumnjičenicima je određena mjera opreza, odnosno, ne smiju se približiti više od 500 metara od stadiona, na kojem će igrati splitski Hajduk, ali i reprezentacija Hrvatske. Ova se preventivna mjera inače određuje kako bi se izbjeglo eventualno ponavljanje kaznenog djela.

Iako još uvijek nije na slobodu bi trebao biti pušten i peti navijač koji je također pritvoren samo dan poslije navedene grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografije nisu dovoljne?

Sudsko vijeće zaključilo je da postoje tek fotografije iz kojih se može zaključiti da su osumnjčeni bili na stadionu u St. Etienneu, da su bili dio kaosa tijekom prekida utaimice, ali ne i da su vinovnici tog kaosa.

Međutim, sudsko vijeće dodaje kako će se tijekom istrage utvrditi sve činjenice i sve okolnosti te da barem do tada ne postoje razlozi da osumnjičenici budu dalje u pritvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.