Roland Garros: Borna Ćorić bolji od Querreya

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo Roland Garrosa, 18-godišnji Zagrepčanin je u svom prvom nastupu u glavnom ždrijebu u Parizu svladao Amerikanca Sama Querreya sa 7:6 (8), 6:3, 0:6, 6:3 u dvoboju koji je trajao dva sata i 39 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je protiv Querreya odlično odigrao prva dva i četvrti set uz veliki pad u trećem setu kojega je izgubio bez osvojenog gema.

U prvom setu niti jedan igrač nije uspio oduzeti servis suparniku, a Ćorić je uspio spasiti tri “break-lopte” svog suparnika prije ulaska u “tie-break” u kojemu je potom spasio i dvije set-lopte Querreya prije no što je iskoristio svoju drugu set-loptu.

Naš je mladi tenisač vrhunski odigrao drugi set u kojem je dva puta oduzimao servis visokom Amerikancu, dok on sam nije bio suočen s niti jednom “break-loptom”, te je stigao nadomak pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u trećem setu Ćorić je imao problema s ozljedom mišića potkoljenice, loše je odigrao sva tri svoja servis-gema, dok je bio nemoćan protiv jakih Querreyevih servisa, te je osvojio ukupno devet poena.

Ipak, četvrti set ponovno je donio sigurniju Ćorićevu igru na vlastitom početnom udarcu, a naš je mladi as strpljivo čekao priliku na Querreyev servis koja je i došla u osmoj igri, a Ćorić ju je odmah i iskoristio. Prilikom servisa za meč Ćorić je hrabrom igrom spasio “break-loptu” kojom se Querrey mogao vratiti u dvoboj, a susret je okončao odličnim forhendom.

U 2. kolu Ćorić će igrati protiv iskusnog Španjolca Tommyja Robreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.