Senzacionalan uspjeh Rijeke, svladala Feyenoord s 3:1, strijelac sva tri gola – Andrej Kramarić

U savršenoj atmosferi prepunog stadiona na Kantridi nogometaši Rijeke postigli su doslovce povijesnu pobjedu, nadvisili su u dvoboju 3. Kola Europske ligemnogometaše čuvenog nizozemskog Feyenoorda s 3:1 (0:0). U utakmici za pamćenje nogometaši trenera Matijaža Keka odigrali su najbolju utakmicu ove sezone, a blistao je novopečeni reprezentativac, Andrej Kramarić koji je postigao sva tri gola (63, 71, 76-11 m), dok je strijelac za bivšeg prvaka Europe bio Jens Toomstra (66).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo, dugo su nakon utakmice nogometaši Rijeke ostali na travnjaku i slušali ovacije svojih navijača.

U drugom susretu iz ove skupine Standard i Sevilla su odigrali bez pogodaka.

Na ljestvici nakon tri kola vodi Sevilla s pet bodova, Standard i Rijeka imaju po četiri boda, a Feyenoord je posljednji s tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od samog početka na terenu je bilo svepuno iskri, Rijeka je već u drugoj minuti imala odličnu priliku, Sharbini je ubacio u peterac, a lopta se odbila do Jugovića koji je iz voleja s pet metara pogodio vanjski dio mreže. Dvije minute kasnije uzvratili su gosti, Manu je iskosa s desetak metara opalio po golu, no Vargić je bio spreman.

U minutama koje su uslijedile Nizozemci su imali više od igre. Rijeka nikako nije uspijevala zadržati loptu. Najbolju priliku u prvoj dijelu gosti su imali u 15. minuti kada je Manu probio lijevu stranu i ubacio u peterac, no s gol crte je ‘počistio’ Lešković. Rijeka je posljednjih 15 minuta prvog dijela napokon došla do daha i opasno je prijetila Vermeeru, ali nije pronašla put do suparničke mreže. Najbliže vodstvu domaćin je bio u 41. minuti kada je Kramarić leđima ogrnut golom pucao petom s tri, četiri metara, no nizozemska ‘jedinica’ je odlično reagirao.

Prvu uzbuđenje u nastavku susreta vidjeli smo u 54. minuti kada je Tomečak opalio iz kosa, no lopta je prošla pored vratnice. Minutu kasnije Manu je pobjegao obrani Rijeke, izbio je sam pred Vargića ali je loše pucao. Daleko bolju igru Rijeka je okrunila u 63. minuti nakon sjajne akcije koju je završio Kramarića. Leovac je odigrao ‘dupli pas’ sa Moisesom, te potom produžio do Kramarića koji je poentirao. Nažalost, svega tri minute kasnije gosti su izjednačili sjajnim pogotkom Toomstre iz slobodnog udarca sa 20-ak metara. Rijeka je do nove prednosti došla u 71. minuti nakon svega dva dodira. Vargić je ispucao loptu do Kramarića koji je iz prvog dodira sa 20-ak metara lobao Vermera. Briljantnu predstavu Kramarić je zaokružio u 75. minuti izborivši kazneni udarac kojeg je i sam uspješno realizirao. U 82. minuti Feyenoord je mogao smanjiti zaostatak, no Te Vrede je uzdrmao vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA – FEYENOORD 3:1

RIJEKA. Stadion Kantrida – 9.000 gledatelja; Sudac: Tom Harald Hagen (Nor)

Strijelci: 1:0 Kramarić (63), 1:1 Toomstra (66), 2:1 Kramarić (71), 3:1 Kramarić (76-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Leovac, Jajalo / Wilkshire, Nelom, Clasie

Crveni kartoni: –

RIJEKA: Vargić – Tomečak, Mitrović, Lešković (od 65. Samardžić), Leovac – Jugović (od 85. Kvržić), Jajalo, Cvijanović, Sharbini – Moses (od 88. Krstanović) – Kramarić

FEYENOORD: Vermeer – Steenvorden, Kongolo, Nelom, Wilkshire (od 46. Karsdorp) – El Ahmadi, Immers, Clasie – Toomstra, Kazim-Kazim (od 81. Te Vrede), Manu (od 81. Boetius)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.