SP rukomet: Hrvatska-BiH 28:21! Uvjerljivo slavlje protiv susjeda!

U posljednjem dvoboju grupne faze Svjetskog prvenstva u rukometu, Hrvatska reprezentacija slavila je sa sedam razlike protiv susjedne Bosne i Hercegovine, 28:21. Utakmica je bila revijalnog tipa, jer je naša reprezentacija i prije ovog susreta osigurala “jedinicu” u skupini, dok je BiH saznala kako nema ni teoretske šanse za drugi krug jer je Tunis savladao Iran s 30:23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Slavko Goluža imao je priliku odmarati svoje glavne adute, pa su tako na klupi ostali svi igrači iz početne sedmorke (Alilović, Čupić, Štrlek, Duvnjak, Bičanić, Kopljar i Vori).  Naša reprezentacija ostvarila je stopostotni učinak na ovom prvenstvu u grupnoj fazi, uz nas to je uspjelo još samo selekciji Španjolske.

Utakmicu smo otvorili puno bolje od naših susjeda i već nakon par minuta stvorili smo prednost od nekoliko pogodaka razlike. Svima je bilo jasno kako će Hrvatska ovaj susret dobiti, samo je bilo pitanje s koliko razlike. Na poluvrijeme se otišlo s devet razlike za Hrvatsku (17:8), iako smo u jednom trenutku vodili i s deset pogodaka razlike.

U drugo poluvrijeme ušlo se opuštenije. Igra je bila revijalnog tona, bez teških prekršaja i s dosta lakih pogodaka. U 53. minuti susreta ostvarili smo i najveću prednost, jedanaest razlike (27:16), da bi nakon toga igrači Bosne i Hercegovine iskoristili maksimalno opuštanje naših igrača te s pet uzastopnih pogodaka smanjili rezultat na 27:21. Točku na “i” stavio je Brozović u posljednjoj sekundi utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji kod naših igrača bio je Igor Karačić sa šest postignutih pogodaka, dok su Horvat i Slišković dodali po pet pogodaka. Vratar Filip Ivić odradio je cijeli susret te je skupio kvalitetnih 12 obrana. U redovima suparnika, najefikasniji bio je Toromanović sa sedam pogodaka, a pratio ga je Perić sa šest.

U nedjelju Hrvatska igra u osmini finala protiv četvrte momčadi iz skupine A, Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.