Španjolska se jedva spasila protiv Brazila u osmini finala Svjetskog prvenstva, četvrtfinale izborila i Slovenija

Foto: fah

Rukometaši Španjolske mnogo teže od očekivanoga svladali su Brazil sa 28-27 (16-18) u osmini finala Svjetskog prvenstva u Montpellieru, te će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Hrvatska – Egipat koji je na programu u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil je vodio većim dijelom susreta, početkom drugog poluvremena i s tri razlike (20-17), no nije uspio zadržati efikasnost u završnici. Više od sedam minuta, od 53. do 60., Brazil nije uspio postići pogodak, a za to vrijeme Španjolska je s dva gola Dujšebajeva i jednim Valere uspjela stići do vodstva od 28-26.

Foto: fah

Alex Dujšebajev i Joan Canales sa po pet golova predvodili su Španjolsku, Valero Rivera, Julen Aguinagalde i David Balaguer su dodali po četiri, dok su kod Brazila najefikasniji bili Joao Pedro Silva sa sedam te Fabio Chiuffa i Vinicius Langaro sa po pet pogodaka.

Foto: fah

Plasman u četvrtfinale izborila je i Slovenija koja je odličnim drugim poluvremenom u Parizu svladala Rusiju sa 32-26 (13-15). Darko Cingesar sa šest i Gašper Marguč s pet golova predvodili su Sloveniju, a Danil Šiškarev i Aleksandr Dereven sa po pet pogodaka Rusiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Njemačka – Katar.

Ranije u subotu u četvrtgfinale su se plasirali još domaćin i branitelj naslova Francuska zahvaljujući 31-25 (14-13) pobjedi protiv Islanda u Lilleu i Norveška koja je u Albertvilleu svladala Makedoniju sa 34-24 (12-10). Francuska će u četvrtfinalu u utorak također u Lilleu igrati protiv boljeg iz ogleda Bjelorusija – Švedska koji je na programu u nedjelju, dok će Norveška će u četvrtfinalu u utorak također u Albertvilleu igrati protiv boljeg iz ogleda Danska – Mađarska koji je na programu u nedjelju.

Rezultati utakmica osmine finala Svjetskog prvenstva za rukometaše u Francuskoj:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveška – Makedonija 34-24 (12-10)
Francuska – Island 31-25 (14-13)
Rusija – Slovenija 26-32 (15-13)
Brazil – Španjolska 27-28 (18-16)
Nedjelja:
16.00 Bjelorusija – Švedska
16.00 Mađarska – Danska
18.00 Njemačka – Katar
20.45 HRVATSKA – Egipat

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.