Španjolski mediji raspisali se o ‘krizi’ Luke Modrića: Pravi u hrvatskom dresu, a onda na nikad potrebniji odmor!

Foto: Snimka zaslona

Čak su i navijači ”kraljevskog kluba” primjetili da jedan od najboljih veznjaka svijeta, kapetan Vatrenih Luka Modrić, ne igra u posljednje vrijeme na razini kakva se od njega očekuje, ne igra na način na koji su to navijači diljem svijeta od njega navikli. Jedan od razloga svakako je ”istrošenost” hrvatskog reprezentativca kome nasušno treba odmor, Modrić više nije u cvijetu mladosti, a svako malo ima problema s bedrenim mišićem, zbog čega je ove godine već izbivao s travnjaka. Strahuje se kako to neće biti jedina prisilna pauze ove sezone zbog istog razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pišu španjolski mediji, ponajprije AS, Luka Modrić u posljednje vrijeme nije pravi Luka Modrić. Pitanje je, nagađaju i traže odgovor na svoja nagađanja španjolski mediji, je li Lukina kriza akutna, privremena ili se radi o kroničnom zamoru materijala? Trener Reala Zinedine Zidane bi svakako volio da Luka ne zaigra protiv Ukrajine za Hrvatsku kako bi se odmorio, međutim, tako je nešto nemoguće, izbornik Ante Čačić ne želi ni pomisliti sastaviti momčad bez ponajboljeg igrača, posebno kada se zna da neće biti ni Ivana Perišića, kao ni Lovrena, Ćorluke te Vrsaljka.

Španjolski dnevnik iz Madrida spominje Lukinu ”blijedu partiju” ovog vikenda protiv Athletic Bilbaa, iako je Real pobijedio i napravio novi korak prema naslovu Luka nije briljirao. Trener kraljevskog kluba iz igre je izvadio Modrića nakon sat vremena, mediji u Španjolskoj tvrde da Zinedine Zidane grčevito traži prostor koji bi Modriću omogućio odmor uoči paklenog mjeseca za Real. Klub se bori za titulu u Španjolskoj, no, žele obraniti i naslov prvaka Europe, u oba slučaja glavni konkurent ”kraljevima” je Barelona Ivana Rakitića, stječe se dojam kako je Barca u punom zamahu, posebno nakon sjajne utakmice i čuda protiv PSG-a u osmini finala Lige prvaka.

Španjolski AS donosi i statistiku Luke Modrića te je uspoređuje sa statistikom iz nekih njegovih minulih, ne tako davnih, vremena. Radi se o statistici točnih dodavanja u posljednje tri godine, koja, nažalost, nije kao što je ne tako davno bila – jednostavno savršena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AS piše i da je Modrićeva statistika točnih dodavanja u posljednje tri godine u padu (91.71%, 90.91%, 88.33%), s druge strane prosjek izgubljenih lopti Luke Modrića po utakmici se povećao i to znatno, s prosječnih 9,7 popeo se na 11,5. Na Modriću se vidi nedostatak snage.

Naravno, istovremeno Hrvatima je uz Lukino zdravlje najvažnije da kapetan bude pravi u nacionalnoj reprezentaciji, prošle je godine Modrić briljirao u Realu, doveo kraljevski klub na tron Europe, no, mnogi će Hrvati reći kako bi više voljeli vidjeti pravog Modrića u ”kockastom” dresu, Hrvatsku na krovu svijeta, a Realu što ostane. Luka je ionako Madridu i Realu dao sve što je mogao, pa i više od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.