Sprema se spektakl: Vatreni 1. rujna na Wembleyu protiv Engleske?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će prijateljsku utakmicu s Engleskom 1. rujna na londonskom Wembleyu, javljaju engleski mediji, iako još nema službene potvrde iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema engleskim listovima, Hrvatska će se sučeliti Englezima u prvoj službenoj utakmici njihova novog izbornika Sama Allardycea. Engleze četiri dana kasnije čeka prva utakmica kvalifikacija za SP 2018 sa Slovačkom, a kako je otpala pripremna utakmica sa Češkom, za protivnika je odabrana Hrvatska. Momčad Ante Čačića u kvalifikacijama dočekuje Tursku 5. rujna pred praznim Maksimirom.

Hrvatska je s Engleskom triput igrala na Wembleyu i ubilježila pobjedu, remi i poraz. Godine 1996. nije bilo govolova u prijateljskoj utakmici, u studenome 2007. “Vatreni” su na mitskom stadionu svladali Engleze s 3-2 i selekciju koju je vodio Steve McLaren ostavili bez plasmana na EURO 2008. Englezi su se “osvetili” u kvalifikacijama za SP 2010, kada je Hrvatska doživjela jedan od najtežih poraza u povijesti (1-5).

S Engleskom je hrvatska nogometna reprezentacija igrala ukupno sedam utakmica, četiri puta su pobijedili Englezi, dvaput Hrvati, a jedna utakmica je završila neriješeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.