Sramota: Napad na Ivana Rakitića, s obitelji morao pobjeći s Ugljana!

Foto: Instagram

Dogodilo se, nažalost, ono što smo i najavljivali kao mogućnost, odnosno, čega smo se bojali nakon što su pojedini mediji i političari relativizirali diverziju i podmukli napad na hrvatsku nogometnu reprezentaciju u St. Etienneu, na utakmici Hrvatska-Češka (2:2). Nitko nije slušao, nije htio čuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadači su na Europskom prvenstvu pokušali izazvati trajni prekid utakmice, međutim, nije im uspjelo, osramotili su Hrvatsku, nisu uspjeli u naumu da Vatrene ponize i izbace s Eura. Uefa se na neki način smilovala i tek novčano kaznila Hrvatski nogometni savez. Čitava Hrvatska s pravom je strahovala od drastične kazne, koja bi jednu vatrenu generaciju zauvijek uništila.

Nažalost, tu napadači nisu stali. Najavljivali su nove napade, nitko ih nije shvatio ozbiljno, iako je trebao. Naime, jedan od najboljih hrvatskih nogometaša, član velike Barcelone, Ivan Rakitić, odmara se s obitelji na Ugljanu, ili se barem odmarao dok napadači nisu i njega zaskočili. Nakon drame Ivan je morao bježati u svojoj Hrvatskoj, za koju je igrao nedavno na Europskom prvenstvu.

Skupina napadača, kako piše portal dnevnik.hr, napala je vilu u kojoj se odmara, ili se barem dosad odmarao, Ivan Rakitić s obitelji i zasula je kamenjem. Ivan je nakon dramatičnih događaja napustio Ugljan te je doslovno pobjegao s otoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se zapravo dogodilo?

Naime, kako piše dnevnik.hr u petak oko 13 sati na otok na kojem se odmarao poznati nogometaš stigla je skupina od šest napadača, uglavnom mladih ljudi, te su došli ispred vile koju je unajmio Rakitić s obitelji. Nakon dolaska počeli su kuću gađati kamenjem, u napadu su porazbijali sve prozore i vrata. U trenucima napada popularni Raketa bio je u kući s obitelji, nije mu bilo lako, no, nije izlazio pred napadače. Nakon divljaštva napadači su pobjegli u nepoznatom smjeru, dok je Rakitić u panici odmah reagirao i s obitelji napustio otok.  Gliserom je Rakitić otišao u roku od pola sata. Teško je očekivati da će se tako lako vratiti.

I tko bi sad, nakon svega, igrao za Hrvatsku ako su oni koji žele igrati za našu domovinu stalna meta napadača i divljaka? Navodno je jedan od napadača pozivao ostale da provale u kuću. Što bi se tek tada dogodilo ne želimo ni razmišljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što im je Rakitić skrivio?

Ivan Rakitić jedan je od velikana hrvatskog nogometa, koji svoju budućnost, budućnost svoje obitelji, nije osigurao kroz razne privatizacijske procese, on je čovjek koji sve što ima može zahvaliti isključivo svom radu, svom talentu, svom znanju. Mogao je kao igrač Barcelone otići kamo god je htio, u mondena ljetovališta, mogao je što je htio,  došao je u Hrvatsku gdje je htio provesti jedan dio odmora s obitelji, sa suprugom Raquel koja je, usput budi rečeno, Španjolka. Kad će i hoće li opet?

Ovo je ne samo ružna promidžba za hrvatski turizam, ovo je i puno gore od toga. Ovo je na granici terorizma. Ovo je teror kojem su Vatreni izloženi već duže vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.