Srbi bijesni nakon kosovskog zlata: Troicki o Kosovu kao ‘izmišljenoj državi’

Foto: foto

Nakon što je kosovska heroina, judašica,  Majlinda Kelmendi, osvojila  naslov olimpijske pobjednice u kategoriji do 52 kilograma u Rio de Janeiru i tako svojoj zemlji donijela prvu medalju u povijesti, u Srbiji bijes, s posebno su pobijesnili poslije šokantnog ispadanja njihovog glavnog aduta za zlatnu medalju, Novaka Đokovića, koji se, za razliku od nekih drugih srpskih sportaša znao kontrolirati i nakon poraza te nije davao bijesne izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski sportaši umjesto da se bave sportom razmišljaju o politici i onome što je odavno gotova stvar, jedan od onih koji divlja je i kontroverzni srpski tenisač, Viktor Troicki, koji je poznat po svojim primitivnim istupima, svađama sa sucima na terenu, svađama s policajcima, u razgovoru s novinarima US Todaya Troicki je rekao:

“Mi Srbi ne priznajemo državu Kosovo, to je sigurno. Mislim da je to izmišljena država. Teritorij Kosova je oduvijek dio Srbije i zato razumijem naputak koji smo dobili, rekao je Troicki aludiravši na riječi njihova ministra Vanje Udovičića koji je kazao da će sportaši iz Srbije napustiti pobjedničko postolje ako se na njemu nađu zajedno sa sportašem iz Kosova”, ni to mu nije bilo dovoljno te je počeo dijeliti lekciji iz povijesti, ali ne one zločinačke povijesti Slobodana Miloševića, već općenite srpske mitologije: ” Da biste sve shvatili, morali biste proučiti povijest. Ako želite dobiti pravi odgovor na pitanje, tada biste morali razumjeti sve što se događalo proteklih tisuću godina.”

Koga više briga što o Kosovu misle Srbi, osim što ljude uglavnom ovakav nekontrolirani bijes zabavlja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.