Šteta za naše tenisače: Porazi Borne Ćorića i Ane Konjuh

Foto: fah

Hrvatski tenisači Borna Ćorić i Ana Konjuh završili su svoje nastupe u pojedinačnoj konkurenciji na turnirima u Budimpešti i Stuttgartu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je u 1. kolu Budimpešte izgubio od Čeha Jana Veselyja 6-7 (4), 4-6, dok je Konjuh na startu turnira u Stuttgartu izgubila od Estonke Anette Kontaveit 6-7 (5), 4-6.

Ćorić je loše ušao u meč. Uz rani ‘break’, Vesely je poveo 3-0, no Borna je vratio servis izjednačivši na 3-3. Potom su oba tenisača držala svoj servis i odvela set u trinaestu igru. Vesely je uz dva ‘mini breaka’ poveo 5-1. Borna je vratio oba izgubljena servisa i smanjio na 4-5 i imao dva servisa. Nažalost, oba je izgubio i set je nakon 58 minuta otišao na stranu 23-godišnjeg Čeha.

U drugom setu ključni trenutak se dogodio u petoj igri kada je Vesely načinio ‘break’ i poveo 3-2. U idućem gemu Ćorić je imao ‘break’ loptu za 3-3, ali nije uspio izjednačiti. Čeh je poveo 4-2, a potom mirno priveo meč kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov četvrti međusobni susret i prva pobjeda češkog tenisača.

Nedavno su igrali u polufinalu Marakeša, Brona je slavio 6-4, 6-4, a potom u finalu porazio Nijemca Philippa Kohlschreibera sa 5-7, 7-6 (3) i 7-5, osvojivši prvi ATP naslov u karijeri. Zanimljivo, nakon slavlja u Marakešu, Ćorić je nastupio na dva turnira i na oba je ispao u 1. kolu. U Monte Carlu je izgubio od Francuza Jeremyja Cradyja, a u Budimpešti od Veselyja.

U prvom kolu je zapela i Ana Konjuh koja je u Stuttgartu izgubila od Estonke Anett Kontaveit 6-7 (5), 4-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu gledali smo izjednačenu igru u kojoj su obje tenisačice uspijevale obraniti svoj servis, pa je set razriješen u ‘tie-breaku’. Na koncu je trinaesta igra otišla na stranu 21-godišnje Estonke.

U drugom setu Kontaveit je povela 5-1 uz dva oduzeta servisa. Konjuh je vratila jedan izgubljeni servis, ali ne i drugi. Na koncu je bilo 7-6, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.