Što se to događa? U hrvatskom nogometu vrije kao u loncu i nema nedužnih!

Foto: fah

Nakon što je ukinuta suspenzija najboljem nogometašu Dinama El Arabiju Hilel Soudaniju, koju mu je prije toga po prijavi jednog navijača Rijeke izrekao disciplinski sudac Saša Pavličić, u hrvatskom nogometu doslovno vrije kao u loncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira što neki mislili o hrvatskom nogometu iza reprezentivnog glamura, iza sjaja koji za sobom ostavljaju europske mega zvijezde poput Modrića ili Mandžukića, krije se prava baruština. Kriviti samo vodstvo HNS-a bilo bi, naravno, pogrešno, nitko nije nedužan i svatko na svoju stranu vuče.  Kad se pravila interpretiraju kako nekome odgovara dobijemo anarhiju.

Svatko ima neko svoje tumačenje koje njemu u datom trenutku najbolje odgovora. Naravno, ne pomažu ni raspirivanjem sirovih strasti ni hrvatski mediji, pod krinkom borbe za pravo građana na istinu krije se bjesomučni lov na klikove, čitanost…i što već s tim i uz to ide. Možda je pogrešan, no, dojam je takav, ”nekima je bolje” što je Hrvatskoj gore, i ne samo kad je sport u pitanju.

Primjerice, Rijeka još uvijek nema nikakav stav glede Soudanija, koji je kažnjen presedanom kakav se u povijesti hrvatskog nogometa nikad nije dogodio. Možete samo zamisliti u što bi se hrvatski nogomet pretvorio kad bi se kojim slučajem nakon svake utakmice svojim prijavama pojavljivali razni samozvani entuzijasti i kada bi zbog njihovih prijava sve odluke sudaca donesene na nogometnim utakmicama bivale suspendirane. Sudac Tihomir Pejin je, dakako, pogriješio kada nije dao žuti karton Soudaniju zbog nesportskog starta na utakmici Lokomotiva – Dinamo prije nekoliko dana, međutim, kažnjavati igrača i klub zbog pogreške suca, a nakon što je sve već bilo gotovo, potpuno je pogrešno, iako se znalo u Europi događati da se igračima naknadno dijele suspenzije ili ukidaju budući kako ni suci nisu ”svemoćni” na travnjaku i ne mogu sve vidjeti.  Sjećate li se utakmica Lige prvaka? Da se u Europi radi po hrvatskom receptu naknadno bi bili suspendirani Neymar, Casemiro, pomilovan Vidal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naknadna kazna Soudaniju bils je pogreška, no, to je isto bila i najnovija odluka kojom je takva kazna ukinuta, sami sebe i svoje odluke zapravo poništavaju oni koji odlučuju o hrvatskom nogometu. Zašto se onda čudimo praznim tribinama u Hrvatskoj nogometnoj ligi, huliganskim ispadima i ogorčenim statusima brojnih građana na društvenim mrežama? Samo je glupost ljudska veća od licemjerja.

I dok Hajduk sprema žestoko priopćenje, iz njihovog kuta gledišta posve razumljivo budući da će se oni sutra suprotstaviti u derbiju motiviranom i vjerojatno sad potpuno mobiliziranom Dinamu, navijači su najmanje važni, očito se nogomet sve manje u našoj zemlji igra zbog navijača, a sve više je to poligon političkih sukoba i starih razračunavanja.  Sve je na kraju začinio Zdravko Mamić, koji je u svom stilu poslao poruku: ”Nećete razbojnici…” Šlag na tortu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.