Šuker: Od Kovačića očekujem eksploziju ove godine

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, rekao je u razgovoru za španjolsku Marcu da ove godine očekuje eksploziju Matea Kovačića u Real Madridu te istaknuo kako je Luka Modrić jedan od najboljih veznih igrača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Drago mi je zbog Kovačića jer znam što znači Real Madrid. Igraš nogomet, no kada igraš ondje to znači imati pun grad, najbolju momčad na svijetu i obožavatelje sa svih kontinenata. To je privilegija”, rekao je Šuker u uredu HNS-a kojeg su posjetile televizijske kamere sportskog medija Marca.

Davor Šuker je zabijao golove za Real Madrid od 1996. do ljeta 1999. godine. Mateo Kovačić je ljetos došao iz milanskog Intera te je nastupio u svim utakmicama, uglavnom ulazeći s klupe.

“Od Kovačića očekujem eksploziju ove godine. U dobrim je rukama, Rafa Benitez je dobar trener u najboljoj momčadi svijeta. Treba samo sa samopouzdanjem dobro i snažno trenirati i u Real Madridu i hrvatskoj reprezentaciji”, rekao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić se nada osvajanju što više tiula

“Moj cilj je da momčad osvaja naslove i da sve bude u redu. Želim i Ligu prvaka i španjolsko prvenstvo, tu nema ili jedno ili drugo, nego oba naslova. Naravno da želim igrati, no sada moram biti spreman za ući kada trener računa na mene. Sve drugo će već doći. Puno je pritiska no to je normalno jer u Real Madridu se razmišlja samo o pobjedama, pritisak se osjeća no nadvlada se”, istaknuo je Kovačić u svlačionici Zagrebovog stadiona u Kranjčevićevoj gdje se Hrvatska priprema za utakmicu s Bugarskom.

“Uskoro ću početi govoriti španjolski jezik. Već sam primijetio što znači Real Madrid. Kada sam vidio kako igra, kada mi je Luka pričao stvari o ekipi, uvidio sam da je riječ o velikoj momčadi u svakom smislu. No kada si unutra, kada su dio obitelji Real Madrida, shvatiš što znači nositi taj dres”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan o najboljem klupskom strijelcu Cristianu Ronaldu rekao je: “On je, bez sumnje, najbolji igrač svijeta. Takav udarac i kapacitet za zabijanje golova nitko nema”.

Osvrnuo se i na svog suigrača Luku Modrića s kojim provodi najviše vremena.

‘Modrić je nesumnjivo najbolji vezni igrač svijeta, već duže vrijeme pratim sve što radi’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Šuker je pohvalio Modrića koji je u Madridu od ljeta 2012.

“Modrić je jedan od najboljih igrača na svijetu na toj poziciji, ne kažem to zato što je moj sunarodnjak, već zato što zna upravljati utakmicom te je također ključan za igru Real Madrida. U 90 posto vremena na utakmici kada se ne zabijaju golovi treba igrati dobro na sredini terena, onaj tko ondje dominira sredinom terena, dominira utakmicom i to se sada događa”, izjavio je Šuker.

Modrić i Kovačić komentirali su za Marcu i nadolazeće susrete protiv Bugarske i Malte:

“Uvjereni smo da ćemo se kvalificirati na Europsko prvenstvo. Imali smo sve u svoju korist, no u nogomet se ne možeš pouzdati ni najmanje”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinar Marce je istaknuo kako je i izvan terena Modrić puno ozbiljniji, više kalkulant, a Kovačić puno otvoreniji, nasmijan, te opušten pred kamerama iz čega je zaključio da su komplementarni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.