Taekwondo: Iva Radoš obranila naslov europske prvakinje

Montreux, 22.5.2016 - Hrvatska 20-godišnja taekwondo reprezentativka Iva Radoš (D) u nedjelju je u Montreuxu obranila naslov europske prvakinje osvojen 2014. u Bakuu, nakon što je u finalu svladala Srpkinju Milicu Mandiæ na bodove (1-0). foto HINA/ Hrvatski taekwondo savez/ ua

Hrvatska 20-godišnja taekwondo reprezentativka Iva Radoš u nedjelju je u Montreuxu obranila naslov europske prvakinje osvojen 2014. u Bakuu, nakon što je u finalu svladala Srpkinju Milicu Mandić na bodove (1-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članica zagrebačkog Metalca donijela je Hrvatskoj peto odličje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu i nastavila svoj niz osvajanja odličja na najvećim natjecanjima započet zlatom na EP-u u Bakuu 2014., nastavljen broncama na SP-u u Čeljabinsku i Europskim igrama 2015.

Iva je na putu do zlatne medalje slavila triput s tijesnih 1-0; najprije protiv Francuskinje Marie Paul Ble, nakon toga i protiv Ruskinje Anastazije Gurskaje te konačno i u finalu protiv Srpkinje Milice Mandić. U neizvjesnoj polufinalnoj borbi Radoš je upisala pobjedu protiv neugodne Nizozemke Oogink Reshmie s 4-3, za reprizu finala europskog iz Bakuua protiv Srpkinje Milice Mandić, koja je u polufinalu bila bolja od Petre Matijašević, Splićanke koja od prošle godine odličja osvaja kao reprezentativka Makedonije, a u Montreuxu je ponovila uspjeh iz Manchestera 2012. gdje je također osvojila brončanu medalju.

Teškaš Vedran Golec iz zagrebačkog Jastreba pobijedio je u prvom kolu Grka Athanasiosa Nikolaidisa s 10-8, ali je u četvrtfinalu izgubio od Poljaka Piotra Hatowskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj nastup na europskom u prvom kolu kategorije do 87 kg završio je i Zadranin Nikola Bojo. Reprezentativac Azerbajdžana Payam Oughaz Ghobadi slavio je s 0-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.