Talijanski mediji bijesni nakon teške ozljede Marka Pjace: Brane li oni interes hrvatskog nogometaša ili svog prvaka?

Foto. Snimka zaslona

Poraz hrvatske nogometne reprezentacije u Tallinnu tema je gotovo svih talijanskih sportskih, pa i onih drugih, medija, naravno, u fokusu je ozljeda Marka Pjace.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, mediji u Italiji izvještavaju ”sa još jedne bezvezne utakmice” hrvatske reprezentacije, manje se osvrću na činjenicu da su Vatreni iznenađujuće doživjeli i sportski debakl primivši čak tri pogotka od Estonije. Estonija nije reprezentacija koja bi jednoj Hrvatskoj trebala dati tri pogotka, to nije podcijenjivanje, to je činjenica, jedno je poraz, a drugo nekorektan odnos prema nacionalnom dresu u naizgled nevažnoj utakmici. Nema nevažne utakmice u nacionalnom dresu, jer svaka blamaža reprezentacije je i nacionalna blamaža.

Mladi napadač Juventusa 25 minuta prije kraja utakmice izvrnuo je koljeno, dobrim dijelom ozljeda je uzrokovana mekanim terenom, noga je, tvrde neki naši igrači, jednostavno ”propala u pijesak.” Za sada nije poznata težina ozljede, no, Talijani naglašavaju kako ovo nije prvi put da Pjaca mora pauzirati zbog teške ozljede koju je zaradio na utakmice reprezentacije. “Jesenas se slično dogodilo na treningu prije utakmice s Kosovom,” no, Talijani ipak jedno zaboravljaju, utakmica s Kosovom bila je natjecateljskog karaktera, kvalifikacijska utakmica, i tu nema i ne bi smjelo biti popuštanja, ni prema kome, pa ni prema Juventusu.

Naravno, razumljivo je ogorčenje brojnih navijača Juventusa s obzirom kako su ogorčeni i Hrvati, ipak je Pjaca prije svega Hrvat, talijanski mediji tvrde da se Pjaca ne stigne nametnuti treneru Juventusa Allegriju budući da je svako malo odsutan zbog ozljeda, a što može biti pogubno za karijeru mladog nogometaša. Tako Corriere dello Sport strahuje da je ozljeda teška i da Pjaci predstoji pauza duga više mjeseci, dok Gazzetta dello Sport, piše kako je ”Hrvatska opet bila fatalna za Pjacu”, očito je kako bi Talijani bili najsretniji kada bi svoje strance, svoje zvijezde koji dolaze iz drugih zemalja, zadržali isključivo na Apeninskom poluotoku i kada ih ne bi uopće pustili na reprezentativne akcije, što, srećom, nije moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Marko Pjaca je travnjak morao napustiti na nosilima. Loše vijesti za Juventus uoči nedjeljne utakmice protiv Napolija na San Paolu. Juve drhti u očekivanju vijesti, a njegov sunarodnjak Ivan Perišić potvrđuje ozbiljnost nokauta: ‘Nadam se da će se Marko brzo oporaviti, jer njegova ozljeda na ovom užasnom terenu boli više od poraza.”,  navodi dnevnik iz Milana, dok torinski  Tuttosport  piše da je “Pjaca nokautiran”, a talijanski prvak Juventus “uzrujan” zbog ozljede.

Uzrujani su, naravno, i navijači u Hrvatskoj, no, talijanski mediji ignoriraju takvu činjenicu i uglavnom brane svoje interese i interese svog kluba, što je zapravo manje briga za Pjacu, a više briga za interese talijanskog prvaka pred kojima su važne utakmice u završnici Lige prvaka. Činjenica da je ozlijeđen ne samo sportaš, skupo plaćeni nogometaš, Talijani naglašavaju, dok ignoriraju ozljedu Pjace kao mladića pred kojim su novi tjedni bitke za povratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.