I trener Rijeke Matjaž Kek uključio se u polemiku: ‘U Dinamu laprdaju, nisu imali šanse, da mi imamo takav sudački vjetar u leđa…’

Foto: fah

Trener Rijeke Matjaž Kek ni dva dana nakon derbija s Dinamom, koji je završio podijelom bodova na Maksimiru, nije reterirao od nekih svojih stavova, te i dalje smatra da suci daju vjetar u leđa Dinamu, iako je klub iz Zagreba na drugom mjestu sa zaostatkom od šest bodova, a neki tvrde da su modri zakinuti za “čisti penal” protiv Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kek je gostovao na Hrvatskom radiju te se osvrnuo na neke tvrdnje iz Maksimira da je Dinamo bio bolji u derbiju te da je imao više prilika za pobjedu.

“Ma, spominju šansu Kneževića, a bio je metar i pol u zaleđu! Pa drugu, kad je bio prekršaj. Što laprdaju?! Činjenica je da 20 minuta nismo bili dobri, pogotovo u defanzivnom skoku, pa je Prskalo nešto obranio, ali zato i imaš golmana. A kad smo to korigirali u poluvremenu, znali smo da će Dinamo nervozno krenuti, da ih možemo dočekati na kontru, i to je upalilo”, rekao je Kek koji se dosad nije upuštao u ovakve obračune u nogometu koji s nogometom i nemaju puno veze, uglavnom se Kek brinuo samo o svom poslu i nije bio sklon teškim riječima. Samozatajni Kek pretvorio se tako u “goropadnog lava.”

“Nakon našega gola ja kao trener ne mogu govoriti o normalnoj utakmici. Bilo bi čudno da Dinamo takav nije bio bolji, napadao, ali opet smo mi imali meč loptu. OK mi je bilo kako smo se držali s igračem manje, pritisak je bio velik. Čestitao sam igračima, ali ih upozorio da ih u nedjelju čeka jako teška psihološki utakmica. Kartone smo dobili kako smo ih dobili, pogotovo bočni i vezni igrači nisu si dopustili više ići u duel ili u oduzimanje lopte zbog straha od drugog žutog. Tu smo pasivno stajali, iako smo morali. A ne sjećam se da nam je u takvoj igri Dinamo stvorio šansu, osim iz prekida i zbog našeg lošijeg defanzivnog skoka. Ali kad ne smiješ ući u duel, padne agresivnost, pritisak, zbog kojeg smo radili višak. Kad su moji igrači to vidjeli, pametno smo stali u zonu, i osim onoga u ofsajdu i u faulu, nisu nam šansu napravili. A da su nam dopustili još 2-3 puta onako izaći u kontru, bilo bi veselo”, poruka je trenera vodeće hrvatske momčadi koji se žalio na promjenu sudačkog kriterija u drugom poluvremenu derbija, ali i općenito u HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Kek sucima zamjera “enormnu količinu kartona.” “Odjednom dobivamo, a do prije 2-3 kola bili smo, uz Dinamo, najkorektnija momčad. Sad radimo po 30 prekršaja, a proitivnik nije u kontaktu s nama. Da nas je Dinamo tako razbio kao što pričaju… volio bih ja imati taj vjetar u leđa, igrača više, pa da onda vidimo”, tvrdi Kek te je zahvalio navijačima kojih je, kako neki tvrde, na Maksimiru bilo 3000.

“To nam je najveće priznanje. A igrali smo tako da nisu došli uzalud, osim tih 20 minuta u kojima smo stvarno bili loši. Kada smo se tresli i bili pod pritiskom, digli su nas i pomogli da izdržimo do kraja”, zaključio je trener Rijeke i pohvalio svoje igrače koji uoči zimske pauze drže šest bodova prednosti ispred drugoplasiranog Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.