Tri bronce hrvatskih karatistica u Parizu

Foto: facebook

Hrvatske karatistice Ivona Tubić i Jelena Kovačević te reprezentacija u katama osvojili su brončane medalje na turniru Svjetske Premier lige u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o sustavu seniorskih natjecanja poput primjerice Svjetskog kupa u skijanju ili Grand prix turnira u raznim borilačkim sportovima. Prvi iz ciklusa ovogodišnjih, ujedno najmasovniji i s najdužom tradicijom održava se ovoga vikenda u Parizu.

Ivona Tubić je u kategoriji do 68 kg prošla prvu prepreku bez borbe, jer je Njemica Silvia Sperner diskvalificirana, budući da prema novim pravilima nije imala odgovarajuću opremu. U 2. kolu s Francuskinjom Alizee Agier završilo je bez bodova (0-0), ali je sudačkim preglasavanjem 3-2 domaća karatistica izborila nastavak, u kojem se kasnije plasirala u finale.

Na taj način Tubić je dobila prigodu boriti se kroz repasaž za 3. mjesto. Protiv Finkinje Ayse Abat završilo je također bez bodova, ali sudačkim preglasavanjem mlada Opatijka pobijedila je 4-1. Do brončanog odličja Tubić je stigla pobjedom protiv Meksikanke Jessice-Paole Padilla-Garcie s 8-0, te u zavšnoj borbi uspjehom protiv nedavne brončane sa SP-a u Bremenu, Austrijanke Alise Buchinger s 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kategoriji do 55 kg Jelena Kovačević izgubila je tek u polufinalu od višestruke osvajačice medalja s velikih natjecanja, Egipćanke Yassmin Attie s 1-0. Prije toga ostvarila je četiri uvjerljive pobjede, i to protiv Grkinje Marianne Argiantzi (8-0), Šveđanke Sabine Laaverie (3-1), Francuskinje Sandy Serafati (5-0) te Izraelke Coral Amos (5-0). U završnoj borbi repasaža za 3. mjesto Jelena je bila bolja od Portugalke Ine Certan s 2-0.

Hrvatska ženska reprezentacija u ekipnom natjecanju u katama (Vlatka Kiuk, Petra Krivičić, Mihaela Petrović) u 2. kolu izgubila je od Italije (5-0), ali je u repasažu u završnom nadmetanju za broncu, također maksimalnim rezultatom bila bolja od B selekcije Francuske.

Od ostalih naših predstavnika u borbama najdalje je stigao Neven Martić u kategoriji do 75 kg, izgubivši u 3. kolu. Kroz repasaž nedostajale su mu dvije pobjede do bronce. U 2. kolu ispali su do 60 kg Boran Berak u muškoj, te Ivana Bebek do 68 kg u ženskoj konkurenciji. Prvo kolo bilo je i završno za Ljiljanu Pendić u kategoriji do 50 kg, te do 55 kg za Zrinku Pezer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U katama još su u pojedinačnom natjecanju nastupili Vlatka Kiuk (ispala u 1. kolu), Ivan Ermenc (2. kolo) te Franjo Maškarin koji je izgubio susret trećeg kola, ali u repasažu nije stigao do dvoboja za brončano odličje.

Natjecanje u pariškoj dvorani “Pierre de Coubertin” na kojem nastupa čak 925 natjecatelja iz 68 zemalja završava u nedjelju. Od naših reprezentativaca među ostalima nastupaju Ana Lenard, Ana-Marija Bujas-Čelan i Maša Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.