UEFA: 3-0 za Srbiju, ali i minus tri boda

Disciplinska komisija UEFA-e registrirala je prekinutu utakmicu rezultatom 3-0 za Srbiju, ali je istovremeno kaznila srpsku reprezentaciju s oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. Srbija je kažnjena i s dvije utakmice igranja pred praznim tribinama, te 100.000 eura, dok je Albanski nogometni savez kažnjen sa 100.000 eura. Obje strane imaju rok od pet dana za žalbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. listopada u 42. minuti pri rezultatu 0-0 kada se iznad travnjaka stadiona Partizana pojavio mali leteći objekt na daljinsko upravljanje s albanskom zastavom. Srpski nogometaš Stefan Mitrović uhvatio je zastavu, a na njega su potom nasrnuli albanski nogometaši u pokušaju da mu je otmu. Na teren je potom utrčalo nekoliko navijača i nastala je opća tučnjava, pa je sudac utakmice Martin Atkinson iz Engleske odlučio prekinuti dvoboj.

Izbornik albanske nogometne reprezentacije Talijan Gianni De Biasi razočaran je odlukom Europske nogometne federacije (UEFA) koja je prekinutu utakmicu Srbija – Albanija registrirala rezultatom 3-0 za Srbiju, ali i istovremeno kaznila srpsku reprezentaciju s oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016.
“Razočaran sam presudom i ne mogu razumijeti odluku Disciplinske komisije. Teško mi je prihvatiti da smo poraženi na više strana, to nije pravda. Oduzeto nam je ono što smo izborili na terenu,” kazao je De Biasi za talijanske medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.