Vatreni uz navijačku potporu bez alibija protiv Ukrajine!

Foto: fah

Približava se izuzetno važna utakmica za hrvatsku nogometnu reprezentaciju protiv Ukrajine, moguće na punom Maksmiru. Derbi kvalifikacija za SP sudi Španjolac Antonio Miguel Mateu Lahoz, a delegat će biti Englez Barry Bright. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o činovniku koji je poznat javnostu jer je drastično kaznio Rija Ferdinanda zato jer je ovaj odbio doći na doping kontrolu. Ferdinand je dobio osam mjeseci zabrane igranja, dodajmo kako će inspektor za sigurnost FIFA-e na Maksimiru biti Škot Kenny Scott.  Možda ove informacije zaista neće biti bitne, možda se nakon utakmice uopće o sucima i delegatima neće razgovarati, što bi značilo da su svi oni napravili sjajan posao ili da uopće nisu imali puno posla? No, za svaki slučaj … Ipak je sudar Hrvatske i Ukrajine na Maksimiru proglašen utakmicom visokog rizika.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

No, vratimo se sportu, na čemu posebno inzistira izbornik Ante Čačić, koji vrlo samouvjereno uoči utakmice na Maksmiru poručuje kako je siguran da njega kao izbornika, reprezentaciju općenito, vole svi navijači,  Čačić je po tko zna koji puta naglasio značaj ambijenta, prave atmosfere na stadionu. Vatreni dugo nisu igrali pred navijačima koji bi ih bili u stanju nositi do pobjede čak i kad nije lako, odnosno, čak i kad ne ide na samom početku kako se možda planiralo.  Čačić po tko zna koji puta naglašava kvalitetu hrvatskih nogometaša i ne traži alibi, pa čak ni u situaciji kada je dvije trećine hrvatske obrane izvan stroja. Nema Ćorluke, nema Vrsaljka, Lovrena…

“Hrvatska nikada i protiv nikoga nema pravo tražiti alibi, pogotovo zato što nakon dvije godine (protiv Norveške je 2015. bilo 23.920 gledatelja, nap.a.) igramo pred svojim navijačima i želimo demantirati bučnu manjinu koja govori o bojkotu i tvrdi da se hrvatsku reprezentaciju ne voli. Ja kao izbornik nigdje u Hrvatskoj nisam doživio nikakvu nelagodnost, a hrvatska reprezentacija je puno više nego što misle neki pojedinci koji vole trovati”, izjavio je samouvjereni hrvatski izbornik, koji se uzda u navijačku potporu, Iako neki tvrde suprotno igrači i izbornik ne ”strahuju od navijačkih nereda.” S obzirom kako reprezentacija već duže vrijeme nije igrala pred vlastitim navijačima, na vlastitom stadionu, u svojoj domovinu, gotovo nitko ne želi vjerovati da ima netko tko bi želio, bez obzira na razloge, pokvariti spektakl na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenimo kako je izbornik najavio mogućnost da nakon Ukrajine porazgovara s bivšim kapetanom Vatrenih Darijom Srnom, za kojeg smatra da se rano, prerano, oprostio od ”najdražeg dresa”, a koji sjajno igra u Šahtaru. Čačiću bi Srna trebao ako ništa drugo a ono barem do povratka teže ozlijeđenog Šime Vrsaljka. Kad će Vrsaljko ponovno na teren neizvjesno je prognozirati, optimisti tvrde za mjesec dana, pesimisti strahuju kako je godina izgubljena.

Na kraju u nešto vedrijem tonu, naime, ulaznice se sjajno prodaju, Maksimir bi, kako smo već pisali, trebao biti više nego pristojno popunjen.  Naime, u pretprodaji ulaznica za utakmicu s Ukrajinom rasprodane su istočna i zapadna tribina te u redovnoj prodaji ostaju ulaznice za sjevernu tribinu. Prema nekim procjenama očekuje se oko 20 000 gledatelja, možda čak i koja tisuća više?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.