(VIDEO) Burno u Serie A: Sedmica Napolija u Bologni, nastupili Rog i Petković

Foto: fah

U prvom susretu 23. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je na gostovanju pobijedio Bolognu 7-1 probivši se na drugo mjesto ljestvice Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to sjajna utakmica s osam golova, uz promašeni kazneni udarac, dva crvena i četiri žuta kartona.

Napoli je fantastično ušao u susret i već nakon šest minuta je vodio 2-0 golovima Mareka Hamšika (4) i Lorenza Insignea (6).

U 26. minuti domaćin je mogao smanjiti rezultat, ali je Mattia Destro loše izveo jedanaesterac, točnije njegov udarac je obranio Pepe Reina. Kazneni udarac je skrivio Jose Callejon igrajući rukom u kaznenom prostorom. Još veću glupost Španjolac je napravio dvije minute kasnije kada je zbog oštrog prekršaja zaradio crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u 32. minuti na ‘hlađenju’ mu se pridružio i domaći branič Adam Masina koji je kao posljednji igrač obrane skrivio prekršaj. Slobodnjak je sjajno izveo Dries Mertens zabivši za 3-0. U 36. minuti Vassilis Torosidis je smanjio na 1-3, ali je do konca prvog dijela Napoli zabio i četvrti pogodak, a strijelac je ponovo bio Mertens. Hamšik je u 70. minuti zabio za 5-1, a potom u 74. minuti fantastičnim udarcem sa 20 metara zabio u rašlje za 6-1.

Nevjerojatnu predstavu Napoli je zaključio u sudačkoj nadoknadi trećim golom Mertensa za konačnih 7-1. Bio je to njegov 16. pogodak ove sezone i trenutačno je vodeći strijelac Serie A. Iza Mertensa su Edin Džeko (AS Roma), Mauro Icardi (Inter) i Gonzalo Higuain (Juventus) sa po 15 postignutih pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Rog je za goste nastupio u zadnjih 10 minuta, a bio je to njegov četvrti ligaški nastup. Ivan Strinić nije nastupio za Napoli, ali je prve minute u Bologni je upisao Bruno Petković koji je ove zime stigao iz drugoligaša Trapanija. Petković je u Italiju preselio 2013. kada je iz Hrvatskog dragovoljca otišao u Cagliari. Potom je igrao na posudbama u Vareseu, Reggiani i Virtus Entelli. Prošle godine je potpisao ugovor za drugoligaša Trapani u čijem dresu je postigao 10 golova.

Na ljestvici vodi Juventus sa 51 bodom, Napoli je drugi sa 48 bodova, a Roma je treća sa bodom manje. Torinsku ‘Staru damu’ u nedjelju očekuje veliki derbi protiv Intera, dok će Roma u utorak ugostiti Fiorentinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.