(VIDEO) Davor Šuker i Ante Čačić u SAD-u: Mogu li Vatreni odigrati ‘veliku utakmicu’ u Los Angelesu bez glavnih zvijezda?

Foto: Snimka zaslona

Predsjednik HNS-a Davor Šuker u društvu izbornika Ante Čačića nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama. Naravno, radi se o posjetu tijekom kojeg bi trebali dogovoriti detalje vezane uz prijateljsku utakmicu koju će Hrvatska 27. idućeg mjeseca igrati u Los Angelesu protiv Meksika. Nažalost, kao i protiv Estonije i protiv Meksika Vatreni će igrati u kombiniranom sastavu, termin je to koji ne odgovara većini hrvatskih zvijezda s obzirom na završnice mnogih natjecanja, uključujući i Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker je tako rekao da se već duže vrijeme pregovara s američkim kompanijama kako bi Vatreni odigrali ”jednu veliku utakmicu” u SAD-u. Može li doista Hrvatska odigrati veliku utakmicu u Americi, protiv jakog Meksika koji nas je ”razbio” prije tri godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a bez glavnih zvijezda? Neće navodno biti Luke Modrića, Marija Mandžukića, neće igrati Ivan Rakitić, vjerojatno ni Perišić i Brozović… No, to, nažalost, nije konačan ”popis” onih koji će izostati protiv Meksika.

“Jako sam ponosan što sam ovdje i ponosan sam što ćemo igrati ovdje. I sponzori su ponosni. Nike je ponosan zbog nas i Adidas je ponosan zbog Meksika. Kada vidim američke stadione koji su fantastični, uvijek sam govorio sebi da ovdje moramo igrati, makar i pod okriljem Fife. To je pripremna utakmica za nas i za Meksiko. Igramo protiv Islanda 11. lipnja veliku utakmicu i treba nam trening prije toga. Ma oduševljen sam što dolazimo u SAD”, rekao je Davor Šuker  za CroatianSports.

Šuker je pokušao objasniti s kojim se Hrvatska problemima suočava kad su u pitanju prijateljske utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U budućnosti želim da Hrvatska igra u New Yorku, Bostonu, Chicagu, a možda i u Kanadi. Fifa pred nas postavlja sve više pravila. Moramo poštivati razne protokole, ne smijemo daleko letjeti, ne smijemo ovo, ono… Nije nam lako. Znate, mi u Hrvatskoj imamo 4,5 milijuna izbornika, 4,5 milijuna premijera i isto toliko predsjednika. Znate, ja bih također volio igrati s Engleskom na Wembleyju ili sa Španjolskom na Santiago Bernabeuu, ali želje su jednu, realnost je drugo, teško je to organizirati. Tko bi letio, primjerice, do Australije. Volio bih i da Hrvatska igra u Zadru, spominjali smo to, ali nije sve to baš tako jednostavno…”, izjavio je predsjednik HNS-a. Nije šef HNS-a ni pokušao objasniti zašto je tako teško organizirati prijateljske utakmice protiv Italije, Njemačke, Francuske, Španjolske, Engleske ako imate igrače koji su glavne nogometne zvijezde u navedenim zemljama?

Predsjednik Davor Šuker je također pokušao odgovoriti što to Vatrenima nedostaje da bi postali prvaci Europe ili svijeta.

“Ja bih ruku za to, ali nije ni to lako. Recite mi što trebam napraviti da pobijedimo u finalu SP-a u Rusiji i ja ću to napraviti. Trebamo vjerovati u Antu Čačića. Treba nam zajedništvo, svi moramo biti skupa. Ako jedan nedostaje, to je tuga. Stvari se moraju poklopiti, sitnice odlučuju. Sreća je tu posljednji čimbenik”, kazao je šef najmoćnijeg hrvatskog sportskog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično su pitanje novinari postavili i izborniku Anti Čačiću, koji je još dobio pitanje vezano uz Dejana Lovrena. Naime, javnost zanima hoće li napokon Čačić uputiti poziv i najboljem hrvatskom stoperu te članu velikog Liverpoola.

“Za veliki uspjeh potrebna nam je jedna doza sportske sreće, kao primjerice na Europskom prvenstvu u Francuskoj protiv Portugala. I da, Dejan Lovren će biti pozvan za sljedeću reprezentativnu akciju”, rekao je odlučno izbornik Vatrenih. Sljedeća reprezentativna akcija je baš ona u Los Angelesu i utakmica protiv Meksika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.