(VIDEO) NBA doigravanje: Boston poveo protiv Washingtona, solidna igra Bojana Bogdanovića

Foto: fah

Košarkaši Boston Celticsa poveli su 1-0 protiv Washington Wizardsa u polufinalu doigravanja Istočne konferencije NBA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston je na otvaranju polufinalne serije, koja se također igra na četiri pobjede, u TD Gardenu pobijedio Washington 123-111.

Gosti su fantastično otvorili utakmicu i nakon četiri minute igre poveli su 16-0, a na polovici prve četvrtfine imali su i +17 (20-3). Na koncu prve dionice Wizardsi su imali 14 koševa prednosti (38-24). Boston je u drugoj četvrtini zaigrao daleko bolje i do poluvremena je smanjio zaostatak na pet koševa minusa (59-64).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpuni preokret dogodio se u trećoj četvrtini koju je Boston dobio čak 20 koševa razlike (36-16), a potom je domaćin u posljednjih 12 minuta obranio vodstvo.

Boston su do pobjede predvodili Isaiah Thomas sa 33 koša i devet asistencija, Jae Crowder sa 24 koša, te Al Horford sa 21 košem, 10 asistencija i devet skokova.

Kod gostiju najefikasniji su bili Bradley Beal sa 27 koševa, John Wall sa 20 koševa i 16 asistencija, te Otto Porter i Marcin Gortat sa po 16 koševa. Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović igrao je 19 minuta postigavši 10 koševa uz šut 3-5 iz igre, pri čemu je imao 2-3 za trice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga utakmica je 2. svibnja i to ponovo u Bostonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.