(VIDEO) NHL doigravanje: NY Rangersi, St. Louis i Edmonton u drugom krugu

Foto: Twitter

Hokejaši New York Rangersa, St. Louisa i Edmontona osigurali su u noći sa subote na nedjelju prolaz u drugi krug doigravanja za Stanley Cup pridruživši se Pittsburghu, Nashvilleu i Anaheimu koji su to učinili već prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedama St. Louisa i Edmontona kompletirani su parovi polufinala doigravanja u Zapadnoj konferenciji NHL-a pa će se za mjesto u konferencijskom finalu St. Louis boriti protiv Nashvillea, a Edmonton protiv Anaheima.

Minnesota je pred svojim navijačima tražila put prema šestoj utakmici i unatoč zaostatku od 1-3 u kojem su Wild bili od 48. minute, pogocima Koivua i Zuckera uspjeli su izboriti produžetak. No, vratar gostiju Jake Allen je stavio ključ u bravu, a u 10. minuti produžetka Magnus Paajarvi je pogodio za prolaz Bluesa u konferencijsko polufinale u kojem će imati prednost domaćeg terena u odnosu na Nashville koji je u prvom krugu u četiri utakmice izbacio favorizirani Chicago.

Edmonton je izbacio prošlogodišnje prvake Zapada, a do pobjede 3-1 u San Joseu Oilersi su došli ponajviše zahvaljujući pogocima iz kontranapada koje su postigli na početku druge trećine u razmaku od 56 sekundi. Prvo je pogodio Draisaitl, a potom i Slepišev. Cam Talbot je skupio 27 obrana, a svladao ga je samo Marleau. McDavid je u posljednjoj sekundi potvrdio pobjedu Oilersa koji će u polufinalu ponovno putovati u Kaliforniju, gdje ih čeka Anaheim. Ducksi imaju prednost domaćeg terena u seriji na četiri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Istoku su mjesto u polufinalu, nakon aktualnih prvaka iz Pittsburgha, izborili i New York Rangersi koji su u šestoj utakmici pred svojim navijačima u Madison Square Gardenu svladali Montreal sa 3-1 unatoč ranom vodstvu Canadiensa. Henrik Lundqvist je ponovno bio maestralan i skupio 27 obrana, dok je Mats Zuccarello postigao dva pogotka u drugoj trećini kojima su Rangersi preokrenuli rezultat. U polufinalu New York čeka boljeg iz dvoboja Bostona i Ottawe u kojem Senatorsi vode 3-2 i u nedjelju (21 sat) gostuju kod Bruinsa.

Pittsburgh u drugom paru čeka boljeg iz dvoboja Washingtona i Toronta u kojem Capitalsi vode 3-2, ali Maple Leafs u noćas (1 sat iza ponoći) pred svojim navijačima mogu izboriti sedmu utakmicu.

Rezultati NHL doigravanja, 22.4.
ISTOČNA KONFERENCIJA
NY Rangers – Montreal 3-1
(NY Rangers su prošli u drugi krug sa 4-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAPADNA KONFERENCIJA
Minnesota – St. Louis 3-4 (produžetak)
(St. Louis je prošao u drugi krug sa 4-1)

San Jose – Edmonton 1-3
(Edmonton je prošao u drugi krug sa 4-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.