VIDEO: Nogometaši Splita do iznenađujuće i sjajne 2-0 pobjede protiv ukrajinskog Černomoreca

Veliku, iznenđujuću pobjedu dosegli su nogometaši Splita u prvoj utakmici 3. pretkola kvalifikacija za Europsku ligu. Split je nadvisio snažni ukrajinski Černomorec s 2-0 (1-0) pogocima Roga u 25. i Bellea u 49. minuti. Uzvratna utakmica za tjedan dana je u Ukrajini, u Odesi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split je doista dobro krenuo u utakmicu protiv renomiranog suparnika. I do gola je došao brzo… U 25. minuti Glavina je poslao izvrsnu loptu prema Rugaševiću na desnom boku. Bijeg Rugaševića otvorio je uvjet za ugrožavanje vrata ukrajinske momčadi, igrač Splita sjajno je poslao loptu u sredinu gdje je u naletu bio Rog koji točnim, jakim prizemnim udarcem matira vratara. Bilo je to zasluženo vodstvo domaće momčadi koja je od prve minute u utakmicu krenula angažirano i napadački.

Split je i dalje napadao i do odmora je mogao i povećati svoju prednost. Ukrajinci su u prvom dijelu zaprijetili tek jednom, no nije to bila naročita opasnost.

U nastavku je iznova Split bio bolji, opasniji. Nije se domaćin povukao već je hrabro tražio i drugi pogodak. Do kojeg je došao u 49. minuti kada je tamnoputi Kamerunac Sebastian Belle udarcem glavom svladao ukrajinskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agresivna igra Splita i činjenica da se Černomorec morao otvoriti rezultirali su još nekim izvrsnim napadima domaće momčadi. Da Belle nije bio sebičan u jednom protunapadu, da je uposlio Bilića, rezultat u Splitovu korist sigurno bi se povećao. Mogli su gol kasnije postići Galović i Erceg, ali su bili neuspješni.

Što se utakmica više bližila kraju to je i Černomorec bio opasniji, no Splitov vratar Vuković u svim je gostujućim akcijama reagirao besprijekorno.

Ova pobjeda Splita uistinu je velika i vrijedna i mogla bi vrijediti prolaza prema Europskoj ligi. Ukrajinski Černomorec je veoma dobra momčad i time je Splitov uspjeh vrijedniji. Podsjećamo, prije dvije godine Černomorec dvaput pobijedio naš Dinamo u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RNK SPLIT – ČERNOMOREC 2-0

Strijelci: 1-0 Rog (25), 2-0 Belle (48)

RNK SPLIT: Vuković – Radotić, Galović (Erceg, 75), Glumac, Rugašević – Belle (Bagarić, 66), Vidović, Dujmović, Glavina – Rog, Bilić (Roce, 88)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČORNOMOREC: Bezotosnij – Opanasenko, Sivaku, Teikeu, Kutas – Kovalčuk (Grečiškin, 76, Gai, Aržanov, Balašov (Dančenko, 37) – Šynder (Didenko, 41), Fomin

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.